Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, beraberindeki heyetle İran’ın başkenti Tahran’ gitti. Ataoğlu, turizm amaçlı uçuşların sıklaşrıtılması için temaslarda bulunacak.

Bakan Ataoğlu KKTC’den sektör temsilcileri, Otelciler birliği, Seyahat Acenteleri Birliği, ve THY temsilcileriyle birlikte İran’ın Tahran ve Tebriz kentlerinde düzenlenecek olan ve KKTC’nin tanıtımının yapılacağı etkinliklere katılacak.

Bakan Ataoğlu yaptığı açıklamada Ülkeyi tanıtıcı etkinlilere devam edileceğini belirterek “Ülkemizi tanıtmak ve turizmde hak ettiği noktalara taşımak için elimizden geleni yapıyor, aralıksız çalışıyoruz” dedi.

Bakü, Azerbaycan ve Moskova, İngiltere ve değişik noktalarda reklam ve tanıtımlarının başlayacağını kaydeden Ataoğlu, KKTC’nin marka değerine dünya pazarında yeni ve parlak bir imaj vereceklerini ifade etti.

Yeni işbirliği olanakları tespit etmek, bölgedeki mevcut durumu gözden geçirmek amacı ile temaslarda bulunacak olan Ataoğlu’na Turizm Ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel eşlik ediyor.