Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, ülkeyi tanıtma yönünde büyük ve etkili çalışmalar yaptıkları bu dönemde, Uluslararası Festivaller Birliği dönem toplantısına ev sahipliği yapmaktan ve katılımcıları KKTC’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, yerel yönetimler tarafından gerçekleştirilen festival ve çeşitli kültürel etkinliklerin gerek ülkede gerekse de uluslararası boyutta insanları bir araya getirecek, dostluğu ve barışı tesis edecek önemli unsurlar olduğunu dile getirdi.

 

Ataoğlu, Uluslararası Festivaller Birliği’nin 2016 yılı 2. dönem toplantısı açılışında konuşma yaptı.

 

Bakanlığından verilen bilgiye göre, konuşmasında İskele Bölgesi hakkında bilgiler veren Ataoğlu, asli görevi halka hizmet götürerek vatandaşın refah ve mutluluğunu sağlamak olan belediyelerin, dahil oldukları  bu tür çalışmalar sayesinde, dünya ile uyum içerisinde hareket edebildiklerini ve ülkenin tanıtımına ve gelişimine gözle görülür katkı sağladıklarını ifade etti.

 

Uluslararası Festivaller Birliği’ne üye olan İskele Belediyesine, üye olacak olan Beyarmudu ve Tatlısu Belediyelerine çalışmalarında başarılar dileyen Ataoğlu, gerçekleştirilen etkinlik ve toplantılarda kurulan her  işbirliğinin  ve ortaklığın, her bireysel ilişkinin, ülke tanıtım ve gelişimine misliyle katkı sağlayacağını vurguladı.

 

Ülke tanıtımı için çalışırken, bir çok sorun ve engellemeler ile karşılaştıklarını, bu sorunları Kıbrıs Türkü’nün sevecenliği ve üst düzey potansiyeli ile aştıklarını ifade eden Ataoğlu, “yaşadığımız sorunlarımızı torunlarımıza bırakmayacağız” dedi.

 

“Bizler ülkemizi tanıtacağız, bu konuda kararlıyız,  hiç ara vermeden dinlenmeden çalışıyor, her fırsatı değerlendiriyor, fırsat yaratıyor, kendimizi ifade ediyor, kültürel çeşitliliğimizi tüm gücümüz ile  dünyaya anlatıyoruz” diyen Ataoğlu böylesi bir toplantının ülkemizde düzenlenmesine katkı sağlayan canla başla çalışan Kuzey Kıbrıs Halk Dansları Federasyonu Başkanı Özlem Kadirağa’yı kutladığını belirtti.

 

Ataoğlu, KKTC olarak Türkiye’de yaşanan 15 Temmuz sürecinde Türkiye’nin yanında yer aldıklarını ve acılarını paylaştıklarını da vurguladı.