Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Fikri Toros, Metehan geçiş noktasında yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek uzun kuyrukların halkın günlük yaşamını çekilmez hale getirdiğini söyledi.
Toros, geçişlerdeki sorunların yalnızca bireyleri değil, toplumlar arası güveni ile ekonomik ve sosyal ilişkileri de zedelediğini vurguladı.
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın Cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte tablonun değişeceğini belirten Toros, Rum liderle, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Komisyonu’yla kurulacak etkin diyalog ve istişareler sonucunda, özellikle Metehan olmak üzere tüm geçiş noktalarındaki problemlerin kalıcı biçimde çözüleceğini ifade etti.
Değişimle birlikte yalnızca kuyrukların ortadan kalkmayacağını söyleyen Toros, toplumların birbirine güvenini artıracak ve günlük hayatı kolaylaştıracak birçok yenilikçi adımın da atılacağını dile getirdi.
“Artık halkımızı bezdiren değil, halkımıza nefes aldıran bir düzen için değişim zamanı gelmiştir” diyen Toros, atılacak adımlar sayesinde halkın daha özgür, daha rahat ve daha güvenli bir geleceğe kavuşacağını kaydetti.





