Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) Mücahitler Derneği Genel Başkanı Celal Bayar ile yönetim kurulu üyeleri, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş’u makamında ziyaret etti.

Samimi bir atmosferde gerçekleşen görüşmede, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesi, TMT’nin milli mücadelede üstlendiği tarihi rol ve bu ruhun gelecek nesillere aktarılmasının önemi ele alındı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, bir TMT mücahidinin evladı olarak bu bilinç ve gururla yetiştiğini belirterek, “Bir TMT mücahidinin oğlu olarak o gururla büyüdük. Sizlerin arasından yetişip bugün bu görevlere gelmek ve sizlerle bir arada olmak benim için ayrı bir onurdur. Babamın bıraktığı davaya hizmet edebilmek ve sizlerin desteğini hissetmek bana büyük bir gurur veriyor. TMT, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin en güçlü sembolü, birlik ve direniş ruhunun adıdır. Bugün özgür ve güven içinde yaşayabiliyorsak, bunu TMT mücahitlerimizin fedakârlıklarına, şehitlerimize, gazilerimize ve Anavatan Türkiye’nin desteğine borçluyuz. Bu milli ruhu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu topraklarda en değerli şey emektir; vatan için verilen emek ise her türlü takdirin üzerindedir.” ifadelerini kullandı.

1 Ağustos'a kadar 12.00-16.00 saatleri arasında güneş altında çalışma yasaklandı!
1 Ağustos'a kadar 12.00-16.00 saatleri arasında güneş altında çalışma yasaklandı!
İçeriği Görüntüle

Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) Mücahitler Derneği Genel Başkanı Celal Bayar ise, Kıbrıs Türk halkının bugün sahip olduğu devletin büyük fedakârlıklar ve verilen mücadele sayesinde kurulduğunu vurgulayarak, “Bugün bu ortamda bulunabiliyorsak, devletimize sahip olabiliyorsak bunun temelinde mücahitlerimizin ve Mehmetçiğin omuz omuza verdiği mücadele vardır. Aileler parçalandı, köyler terk edildi ancak 7’den 70’e halkımız büyük bir dayanışma gösterdi. 20 Temmuz’da Mehmetçik ile Mücahit’in kucaklaşması, halkımızın özgürlüğe ve devletine kavuşmasının dönüm noktası oldu. Liderlerimizin, Anavatan Türkiye’nin ve halkımızın attığı kararlı adımlar sayesinde bugün bu topraklarda güven ve huzur içerisinde yaşıyoruz.” dedi.