Popüler video yayın platformu Youtube, aşılar hakkında yanlış bilgi yayan videoların kaldırılacağını ve aşı karşıtı olarak bilinen kullanıcıların ise kanallarının tek tek kapatılacağını duyurdu.

   Koronavirüsle mücadele kapsamında tüm dünyada aşı çalışmaları son hızıyla sürerken, popüler video yayın platformu YouTube'dan radikal bir karar geldi. Buna göre aşılar hakkında yanlış bilgi yayan tüm videolar platformdan kaldırılacak.

   Google'ın sahibi olduğu Youtube'un bu kararı sadece Covid-19 aşısı ile sınırlı kalmayacak. Başka hastalıklar için üretilen diğer onaylanmış aşılar hakkındaki yanlış bilgi yayan içerikler de platformda barındırılmayacak. Şirket sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre Robert F. Kennedy Jr. gibi çok tanınan aşı karşıtı kullanıcıların da profillerinin kapatılacağı duyuruldu.

   Özellikle Koronavirüs salgınının başladığı zamanlardan itibaren Youtube'da aşı karşıtı içeriklerin sayısı artış görüldüğü gözlemlenmişti.

   Aşıların otizm, kanser ve kısırlığı neden olabileceğinin iddia edildiği bu ve benzer videolarda, Covid-19 aşısının ise insan vücuduna mikroçip yerleştirdiği ifade ediliyordu.