Maserati, 100'üncü kuruluş yılı kapsamında, GranTurismo MC Stradale ve GranCabrio MC modellerinin Centennial Special Edition versiyonlarını New York ve Pekin'de düzenlenen otomobil fuarlarında sergiledi.

 

 

Maserati, 100'üncü kuruluş yılı kapsamında, GranTurismo MC Stradale ve GranCabrio MC modellerinin Centennial Special Edition versiyonlarını New York ve Pekin'de düzenlenen otomobil fuarlarında sergiledi.

 

Maserati açıklamasına göre; New York ve Pekin'de düzenlenen otomobil fuarlarında ilk kez beğeniye sunulan GranTurismo MC Stradale ve GranCabrio MC modellerinin "Centennial Special Edition" versiyonunun, Temmuz 2014'te satışa sunulması planlanıyor.

 

Maserati'nin her iki modeli de halihazırda GranTurismo MC Stradale modelinde sunulan dört farklı gövde rengi seçeneğine ek olarak, üç adet özel yeni üç katmanlı renk alternatifine sahip bulunuyor. Bu renk alternatiflerinin yanında, MC ve Trophy versiyonlarında dört ayrı jant seçeneği de tercihe sunuluyor. Jantların orta kısmında, tasarım ve renge bağlı olarak mat duman grisi ve kömür grisi olmak üzere iki farklı renkte Maserati'nin yüzyıl logosu yer alıyor.

 

"Centennial Special Edition" modellerinde kullanılan özel üç katmanlı boya seçenekleri arasında, GranTurismo ve GranCabrio'nun MC versiyonlarının sportif yapısını vurgulayan magma kırmızısı ve mürekkep mavisi renkleri bulunuyor.

 

Bunlara ek olarak, Maserati GranTurismo MC Stradale ve GranCabrio MC modellerinin Centennial Special Edition versiyonu aynı zamanda kabin seçeneklerini de müşterileriyle buluşturuyor.

 

Centennial Special Edition versiyonu 303 km/s maksimum hız sunan, otomatik 6 ileri vitesli, MC Race Shift şanzımanla biraraya getirilen ve ilk kez GranTurismo Sport üzerinde sunulan, 460 HP gücündeki 4.7 litrelik V8 motora sahip bulunuyor.

 

Araçta Brembo karbon fiber seramik fren diskleriyle aktif güvenlik en üst seviyeye çıkıyor. Yeni GranTurismo MC Stradale aynı zamanda, Maserati felsefesine uygun olarak yakıt tüketimi ve emisyonları azaltma alanında bir önceki model üzerinde gerçekleştirilen geliştirilmiş özellikleri de üzerinde taşıyor.