British Heart Foundation’ın en büyük yardım toplama aktivitelerinden olan Londra’dan Brighton’a bisiklet turu bu sene 16 Haziran Pazar Babalar Günü’nde gerçekleşti. 28,500 bisikletçi pedallerini 50 mil boyunca çevirerek kalp derneğine katkıda bulundu. Bisikletçilerin yakınları da hem tur öncesi bağış yaparak hem de bitiş çizgisinde onlara tezahürat ederek yardım etmiş oldular. Tur Londra’da Clapham Common’dan başladı ve Brighton deniz kenarında sona erdi. Katılımcı Kıbrıslı Türkler’in bazılarından yol hakkındaki düşüncelerini ve başlarından geçenleri bizlere aktarmalarını istedik.

 

Asya Barutçu: “87 km, 2 tane orta zorlukta yokuş, bir tane aşırı dik bir tepe. 40 bin katılımcı ve toplam 6 saat bisikletin üstünde yolculuk!.. Tamamlamış olmaktan gurur duyduğum bir maceraydı ve tereddüt etmeden söyleyebilirim ki bu sadece Görkem arkadaşımla katılacağımız daha bir çok maceranın başlangıcıydı. Buradan Görkem arkadaşıma bana bu aktiviteyi önerdiği için teşekkür ederim.”

 

Görkem Cavli: “Keyifli bir organizasyondu. Tahminimden çok daha kalabalıktı. Her yaştan, her kesimden katılımcı vardı. Herkesin yapabileceği bir olay diye düşünüyorum ve herkese tavsiye ediyorum.”