Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Türkiye ile yapılan ekonomik protokoller üzerinden kamuoyunda oluşturulan algılara tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Şenkul, bazı değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Bu konuda yanlış bilgi verilmesi manipülasyondur” ifadelerini kullandı.
Şenkul, sıradan vatandaşın protokollerin içeriğini detaylı bilmeyebileceğini ancak deneyimli gazetecilerin hatalı bilgi paylaşmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti’nin KKTC’ye sağladığı katkıların büyük bölümünün savunma giderleri ile altyapı yatırımlarından oluştuğunu belirten Şenkul, bu oranının yaklaşık yüzde 90 seviyesinde olduğunu kaydetti.
Kalan yüzde 10’luk kısmın ise özel sektöre yönelik destek programları, performansa bağlı bütçe katkıları ve Taşınmaz Mal Komisyonu gibi alanlara ayrıldığını ifade eden Şenkul, kamu açığını doğrudan kapatmaya yönelik bir kaynak aktarımının söz konusu olmadığını dile getirdi.
2025 yılında yaklaşık 21 milyar TL olan ekonomik paketin 2026 yılında 25 milyar TL seviyesine çıkacağını hatırlatan Şenkul, bu kaynağın da ağırlıklı olarak savunma ve altyapı yatırımlarına yönlendirileceğini belirtti.
Şenkul, bazı sosyal medya içeriklerinde protokoller üzerinden hükümete “serbest harcanacak yeni kaynak aktarılacağı” yönünde bir algı oluşturulmaya çalışıldığını savunarak, bu tür paylaşımların kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini ifade etti.
Paylaşımında 2025 yılı gerçekleşmelerine ilişkin verileri de paylaşan Şenkul, vatandaşların doğru bilgiye ulaşmasının önemine dikkat çekti.






