Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Başbakan Ünal Üstel ve Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Lefkoşa Surlariçi’nde restorasyonu tamamlanan tarihi Selimiye Camii’ni ziyaret etti.

Büyük ikramiye "81869" numaralı bilete isabet etti
Büyük ikramiye "81869" numaralı bilete isabet etti
İçeriği Görüntüle

Üçlü heyet, camide yürütülen restorasyon çalışmaları hakkında yetkililerden detaylı bilgi aldı. Tarihi ve mimari açıdan büyük öneme sahip Selimiye Camii’nin, yürütülen titiz çalışmalar sayesinde hem kültürel mirasın korunmasına hem de turizm potansiyelinin artırılmasına katkı sağladığı vurgulandı.

Ziyarette, bölgenin tarihi dokusunun korunarak gelecek nesillere aktarılması yönündeki kararlılık dile getirildi. Ataoğlu, Selimiye Camii’nin yalnızca ibadet mekanı değil, aynı zamanda bir kültür mirası olduğunu belirterek, bu tür çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Başbakan Üstel ise, hükümet olarak tarihi değerlerin korunmasına öncelik verdiklerini kaydederken, Cevdet Yılmaz da Türkiye’nin bu tür projelere desteğinin süreceğini vurguladı.