Sahte reçete soruşturması kapsamında dün tutuklanarak bugün mahkemeye çıkarılan 1 doktor ile 1 eczacıya 3’er gün tutukluluk verilirken; 4 Ekim’de tutuklanan 1 doktor ile 1 eczacıya 5’er gün ve 3 Ekim’de tutuklanan 1 doktor ile 2 eczacıya 3’er gün daha tutukluluk verildi. Dün tutuklanan ve bugün mahkemeye çıkarılan 1 vatandaş ise teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Sahte reçete soruşturması kapsamında dün tutuklanan doktor Ö.B. ile eczacı M.F., dün tutuklanan vatandaş N.S., 4 Ekim’de tutuklanan doktor H.B.U. ile eczacı H.K. ve 2 Ekim’de tutuklanan doktor S.T ile eczacılar Ö.T ve E.T. bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç huzurunda görülen davalarda, Polis Çavuşu Mehmet Mannaş yeminli şehadet vererek bulguları aktardı.

İlk olarak dün tutuklanarak bugün mahkemeye çıkarılan doktor Ö.B. ile eczacı M.F.’nin davası görüldü.

Davada, Polis Çavuşu Mehmet Mannaş, Ocak – Ağustos ayları arasında doktor Ö.B. tarafından 3 bin 37 reçete yazıldığının ve eczacı M.F.’nin eczanesinde yapılan aramada 8 adet kupürü kesik ilaç bulunduğunun ve sadece Ağustos ayında bahse konu eczane tarafından Sosyal Sigortalar Dairesi’ne verilen reçetelerden 8’inin sahte olduğunun tespit edildiğini anlattı. Konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü, dün geceden bugün mahkeme saatine kadar 22 kişinin ifadesinin alındığını ve emare olarak alınan bilgisayarlar ile cep telefonlarının inceleneceğini kaydeden Mannaş, zanlıların tahkikata ve emarelere etki edebileceğine işaret ederek, 2 zanlı hakkında 3’er gün tutukluluk talep etti. Duruşmada söz alan Savcı Hasan Boşnak da zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk talep etti.

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç de, zanlıların 3’er gün poliste tutuklu kalmalarını emretti.

İkinci olarak 4 Ekim’de tutuklanan doktor H.B.U. ile eczacı H.K.’nin davası görüldü.

Polis Çavuşu Mehmet Mannaş, zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda pek çok elektronik eşyanın incelenmek üzere emare olarak alındığını aktardı. Mannaş, eczacı H.K.’nin verdiği gönüllü ifadesinde doktor H.B.U.’ya reçete yazdırdığını ve bazı boş küpürleri reçete yazdığını kabul ettiğini belirtti.

Eczacı H.K.’nin ocak-ağustos ayları arasında bin 917 reçeteyi Sosyal Sigortalara gönderdiğini, bunların bin 901’inin doktor H.B.U. tarafından yazıldığını ve 67’sinin sahte olduğunu kaydeden Mannaş, ilaçların atılması ile ilgili olarak ise mobese kayıtlarının incelenmeye devam ettiğini söyledi. Mannaş, zanlıların tahkikata ve emarelere etki edebileceğine işaret ederek, 2 zanlı hakkında 5’er gün daha tutukluluk talep etti. Savcı Hasan Boşnak da zanlılar hakkında 5’er gün daha tutukluluk talep etti.

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlıların 5’er gün daha poliste tutuklu kalmalarına karar verdi.

Ardından, 2 Ekim’de tutuklanan doktor S.T. ile eczacılar Ö.T. ve E.T.’nin davası görüldü.

Polis Çavuşu Mehmet Mannaş, zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda pek çok elektronik eşyanın incelenmek üzere emare olarak alındığını söyledi.

Mannaş, Ö.T.’nin Serdarlı’daki eczanesi tarafından Sosyal Sigortalara temmuzda sunulan 306 reçete karşılığında 165 bin 603 TL ve ağustosta sunulan 389 reçete karşılığında 201 bin 856 TL para temin edildiğini anlattı. Bahse konu eczanenin 24 farklı doktor ile çalıştığını, ocak-ağustos ayları arasında toplam 6 bin 664 reçeteyi Daire’ye verdiğini ve bunlardan 5 bin 768’inin doktor S.T. tarafından yazıldığının tespit edildiğini söyledi. Mannaş, Ö.T.’nin 14, E.T.’nin ise 32 reçetesinin sahte olduğunun tespit edildiğini de ekledi ve 3 zanlı hakkında 3’er gün daha tutukluluk talep etti. Savcı Hasan Boşnak da zanlılar hakkında 3’er gün daha tutukluluk talep etti.

Hava, sıcak ve nemli olacak Hava, sıcak ve nemli olacak

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç de, zanlıların 3’er gün poliste tutuklu kalmalarını emretti.

Mahkemede son olarak dün tutuklanan vatandaş N.S.’nin davası görüldü. Polis Çavuşu Mehmet Mannaş, dün tutuklanan eczacı M.F.’nin eşi olduğunu belirttiği N.S.’nin, eşinin Ağustos ayı içerisinde yazdığı ve sahte olduğu tespit edilen 8 reçetenin birinde imzası olduğunu aktardı. Polis, N.S‘nin imzanın kendisine ait olduğunu beyan ettiğini de ekledi ve teminatla serbest bırakılmasını talep etti. Savcı da zanlının yurtdışına çıkış yasağı konarak teminata bağlanmasını istedi.

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlının davaları görüşülünceye kadar seyahat belgelerine el konularak yurt dışına çıkışının yasaklanmasına, haftada bir gün polise ispat-ı vücut ile 1 kefilin 500 bin TL kefalet senedi ve 50 bin TL nakdi teminat şartı ile serbest kalmasına karar verdi.