Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 1 Kasım 2022 tarihi itibarıyla Koronavirüs hatırlatma doz aşılarına başlandığı kaydedildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 14 Kasım Pazartesi günü itibarıyla hatırlatma dozunun yaş kriterlerinin kaldırılacağını duyurularak, “12 yaş ve üzeri aşı yaptırmak isteyen vatandaşlarımız Temel Sağlık Hizmetler Dairesine bağlı sağlık merkezlerinde ve hastanelerde aşılarını yaptırabileceklerdir” denildi.

Hatırlatma dozu yapacak olan kişilerin en az iki BioNTech aşı yaptırmış olması gerektiği de belirtilen açıklamada, şöyle devam edildi:

“Tek BioNTech aşısı olanlar tam aşılı sayılmayacak, aşılarını tamamlamaları gerekecektir. Üç BioNTech aşılı olanlar bir hatırlatma dozu yapabilecektir, dört BioNTech aşılı olanların hatırlatma dozu yapmalarına gerek yoktur. Hatırlatma doz aşısı bir önceki aşı dozundan en az 3 ay sonra yapılmalıdır.”

Açıklamada, “Hiç aşı yapmamış ve Koronavirüs geçirmiş kişiler BioNTech aşısını hastalıklarının 3’üncü ayından sonra ilk kez aşı olmuş gibi aşılarını başlatmaları gerekecektir. Yine aşılı ancak Koronavirüs geçirmiş kişiler, hatırlatma dozlarını hastalıktan 3 ay sonra yapabileceklerdir” ifadeleri kullanıldı.