= Özellikle Mart ve Nisan aylarındaki doğanın sunumu,  muhteşem bir güzellikler bütünlüğü ile çeşitleniyor. Aralık – Mayıs arasındaki dönem ise yürüyüş için oldukça uygun dönem. 

 

Hasan Karlıtaş

 

Kuzey Kıbrıs, iklim olarak son yılların en kurak mevsimini yaşasa da, doğada yürüyüşe olan ilgi, her sene artan bir katılım ile büyüyor. Yeşilırmak’tan, Apostolos Andreas Manastırının bulunduğu noktaya kadar, en doğudan en batıya devam eden,  farklı yürüyüş güzergahları, hem turistler, hem de Kıbrıslılar tarafında,  yoğun bir şekilde kullanılmaya başlandı.

Özellikle Mart ve Nisan aylarındaki doğanın sunumu,  muhteşem bir güzellikler bütünlüğü ile çeşitleniyor. Aralık – Mayıs arasındaki dönem ise yürüyüş için oldukça uygun dönem.  

Geçtiğimiz ay, Lefke’deki  sivil toplum örgütlerinin ortak işbirliği ile halka yönelik bir farkındalık yürüyüşü düzenlendi.  Antik Soli şehrinden başlayan yürüyüş, otantik özelliklere sahip Bağlıköy’de kısa bir mola verilmesinin ardından, farklı bir yoldan Soli’ye dönüş yapılması ile tamamlandı. Yaklaşık 10 km. lik,  dağ ve deniz manzaralı bir yolu takip eden 70 katılımcı, güzel bir havada güzel bir gün geçirmenin keyfini sürdü. Turist Rehberleri Hüseyin Dağlı ve Hasan Karlıtaş, yol boyunca katılımcılara, tarih, kültür ve doğa konularında bilgi aktardı.  Parkur boyunca, değişik orkide türleri, laleler, anemonlar, nergisler ve çok sayıda bitki türü görüldü.

Son yıllarda, dünya da yükselen çevreci anlayışlara paralel olarak,  ülkemizde de doğa dostu turlara olan ilgi de arttı. Kuzey Kıbrıs’ın farklı noktalarında düzenlenen, çevreci turlara halkımızın yüksek ilgisi, geleceğe dair umut veriyor.

Kuzey Kıbrıs’ta, özel İlgi turizmi çeşitleri arasında en fazla rağbet gören şu seçenekler ilk olarak akla geliyor ;  Doğa yürüyüşü, Kuş gözlem turları, kaplumbağa gözlem turları, inanç turizmi, dalış turları ve kültürel köy turları…

Kuzey Kıbrıs, farklı yönleri ile keşfedilmeyi bakliyor !

Not :    Kıbrıs güneşinde güneşlenen Gufi yılanı fotoğrafı, yürüyüşten bir hafta önce parkur ön hazırlığı yapılırken, Teoman Oktay tarafından Bağlıköy’de çekilmiştir.