Türk müzisyen, senarist, politikacı, yazar ve yönetmen Zülfü Livaneli, çok sesli müziğin dünyaca ünlü topluluklarından olan İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası (The Royal Philharmonic Orchestra) eşliğinde Londra’da konser verecek.

DÜNYACA ünlü Royal Albert Hall salonunda Rengim Gökmen’in yöneteceği Kraliyet Filarmoni Orkestrasıyla 24 Kasım 2022 Perşembe günü Konser verecek olan Zülfü Livaneli’ye solist Zeynep Halvası, Teyfik Rodos, Görkem Ezgi Yıldırım ve Betty Harlafti eşlik edecek.

Sanatının 56’ncı yılını dolduran ve İngiltere’de çok sayıda konser veren Livaneli, bir açıklamasında, “Londra’da ilk konserim 1978 yılında City Hall’de gerçekleşmişti. Daha sonra çok konser yaptım. Londra Film Festivali’ne filimlerimle geldim. En son konserimizde Royal Theatre’de olmuştu. Londra’da çok dinleyicimiz olduğunu biliyorum. Onlarla buluşmak beni ve arkadaşlarımı memnun ediyor. Londra’nın dünyanın merkezlerinden birisi olduğunu ve her gelişinde buradaki değişimleri izliyorum, Burada her şey gayet güzel gidiyor. Londra çok sevdiğim bir şehir” demişti.