Zeliş Şenol, “Bonita” isimli single’ıyla yeni bir çıkış yapmaya hazırlanıyor. Çekeceği kliple İngiltere piyasasına girmeyi hedefleyen Zeliş, seksi, sıcak imajı ve başarılı sesiyle çok konuşulacağa benziyor.

 

Misli KADIOĞLU

 

“Normal bir kadınım. Kendimi çalışmaya kaptırdığım için zaman zaman Zeliş’e haksızlık ettim. Birçok şeyi erteledim. Yada yaşamadım. Keşfedeceğim o kadar çok yönüm var ki! Cazip de geliyor bunları yavaş yavaş yaşamak. Mesela evcimen ve anaç bir kadınım”


 “Bir sanatçı ayni kalmaz bence. Bende de olan bu aslında. Kendim Zeliş’i nasıl görüyorsam öyle gösteriyorum. Kendimi keşfettikçe ve aşkı buldukça geliştim. Eurovision öğrencilik yıllarımın sonu idi...  Şu an okul yok artık!”


“Tiyatro eğitimim Alman ekolü. Onla bir bağlantısı var mı bilemiyorum. Çılgın gibi çalışırım. Yani kısacası ödevlerimi yaptım. Şimdi kendimi affetme ve özgür bırakma zamanı. Bunu hak ettim. Her gün benim günüm olabilir bundan böyle. Başlangıç noktam da 8 Mart olsun”

 

Kuzey Kıbrıs’ta yıllarca adını Jazz müzikle duyuran Zeliş Şenol, “Bonita” isimli single’ıyla yeni bir çıkış yapmaya hazırlanıyor. Çekeceği kliple İngiltere piyasasına girmeyi hedefleyen Zeliş, yeni imajı iddialı duruşuyla dünya starlarıyla yarışıyor. Başarılı ve seksi sanatçı Zeliş Şenol,  albüm ve klip çalışmalarından, hedeflerine, özel yaşamından değişimine birçok konuda sorularımızı yanıtladı…


 “Bonita” adlı single’ın iki ay önce çıktı. Bizlere biraz Bonita’nın hikayesini anlatır mısın? 

Bonita’nın hikayesi 1 yıl kadar önce başladı. Romanya Play & Win Şirketi ile çalışmaya karar verince bize benim için gönderdikleri şarkılar arasından seçtim Bonita'mı . En sevdiğim şarkımdır. Bu sebeple ilk klibi de ayni şarkıma çekmek istiyorum.


Klip çalışmalarından konuşalım… Klipin ne zaman nerelerde yayınlanacak?

Baharın gelmesini bekliyoruz. Klibi her yerde yayımlama şansımız var... Ben İngiltere piyasasına gitmek istiyorum. Bu yönde çalışmalar yapmıyoruz. İngiliz yönetmen tanıdıklarımız var onunla klibi çekip İngiltere’ye göndermek istiyoruz . Kim bilir belki de beğenilip sevilir Bonita'm. Bu şarkı benim için yazıldı buna eminim.


Zeliş Şenol ismi genelde caz müzikle anılıyor. Ancak Bonita sanırım daha farklı? Bir tarz değişikliği söz konusu mu?

Evet yıllarca jazz söyledim . Hatta her şerkıyı Piano eşliğinde farklı yorumlarla söyledim. Ancak 2000’lerin başından beri elektronik müzik dinliyorum. Böyle bir proje ortaya çıkınca yabancılık hissetmedim, kısa bir hazırlık döneminden sonra 4 şarkı aldım başlangıç olarak... Dediğim gibi benim favorim Bonita ... Şu an single olarak çıkıyor şarkılarım. Yeterli sayıya ulaşınca albüm de yaparım.



Yeni albüm çalışması var mı?

Evet

Seninle ilk tanışmamız Eurovizyon Şarkı Yarışması seçmelerine katıldığın dönemde olmuştu. Yeniden böyle bir yarışmaya katılma düşüncen var mı?


Yarışmalardan hoşlanmadığımı fark ettim. Tecrübelerim olmasa bunu anlamazdım. Bir şeyi denemeden bilmez insan. Düşündüğümde kendi ülkemde değil de Eurovision un yapılacağı yarışmaya katılma fikri az da olsa cazip geliyor. Ne de olsa içimde asi bir yarışçının olduğunu ve onu dizginleyemediğim zamanları hissedebiliyorum.



Bir de o dönemdeki Zeliş ve bu dönemdeki Zeliş’in imajında da büyük bir değişim gördük…Çok daha seksi ve çok daha iddialısın. Bu değişimi bizlere anlatır mısın? Zelişin iç dünyasındaki değişimin bir yansıması mı?


Bir sanatçı ayni kalmaz bence. Bende de olan bu aslında . Kendim Zeliş’i nasıl görüyorsam öyle gösteriyorum. Kendimi keşfettikçe ve aşkı buldukça geliştim . Eurovision öğrencilik yıllarımın sonu idi...  Şu an okul yok artık!


Gerek sesin, müziğin, gerekse sahnen ve fiziğinle bir dünya starı gibisin, ülke dışında projelerin var mı?

Doğu batı benim için fark etmez . Görebiliyorum insanları. Bu yeterli benim için. Beğendiğim ve sevdiğim şeylerle yaşarım, bu zaman zaman manevi de olabilir . Her türlü iyi projeye açığım. İyi olan her yere ve her şeye.

Çok yönlü bir sanatçısın ve sanırım bir de tiyatrocu yönün var…

Evet tiyatro bölümünü birincilikle bitirdim. Yaşadığım yerin şartlarında tiyatro yapıyorum. Ekip olarak iyiyiz. Seviyorum ortamımı. Daha iyi şartlar olsa daha iyi işler yaparız. Tiyatro hemen hemen bütün sanat dallarını içeriyor. Bu açıdan zenginim . Müzik dans ve oyunculuk... Sanıldığı gibi bir farklılık yok. Ama benim tercihim müzik! Bu alanda daha iyi hissediyorum kendimi.



Bu sayımız 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne geliyor. Peki, Zeliş nasıl bir kadın diye sorsak? Kendini tarif etmek zor olsa da, evde, işte, aşkta kendini tarif etsen kısaca?...

Normal bir kadınım. Kendimi çalışmaya kaptırdığım için zaman zaman Zeliş’e haksızlık ettim. Birçok şeyi erteledim. Yada yaşamadım. Keşfedeceğim o kadar çok yönüm var ki! Cazip de geliyor bunları yavaş yavaş yaşamak. Mesela evcimen ve anaç bir kadınım. Günlerce evden çıkmayabilirim. Köpeklerim ve kedimle. İş konusunda tam bir disiplinim var. Ama bu yönümü yumuşatmaya çalışıyorum. Fazla asker gibi olmanın bir manası yok!
Tiyatro eğitimim Alman ekolü. Onla bir bağlantısı var mı bilemiyorum. Çılgın gibi çalışırım. Yani kısacası ödevlerimi yaptım. Şimdi kendimi affetme ve özgür bırakma zamanı. Bunu hak ettim. Her gün benim günüm olabilir bundan böyle. Başlangıç noktam da 8 Mart olsun.



İleriki projelerin… Yapmak ve gerçekleştirmek istediklerin… Kısacası uzak ve yakın hedeflerin neler?

Sadece müziğe odaklanmak istiyorum. En azından belli bir dönem. Fazla bölünmek istemiyorum. Enerjimi kendimde toplamanın zamanı geldi. Projelerim de bu yönde olacak. Bahardan itibaren klip ve yeni şarkılar için kolları sıvayacağım. Tatlı ve eğlenceli bir program çıkaracağım kendime. Cratos Hotel'de de her hafta sahne alıyorum. Bana önem gösteriyorlar, değer veriyorlar. 5 kişilik ekibimle canlı performans yapıyoruz. Güzel gidiyor . Müzik müzik müzik diyorum.