Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu’nun bayram konserinde TRT sanatçısı Çiğdem Gürdal da sahne aldı... İzleyenleri mest etti....

Mihrişah SAFA

Londra’da 8 yıldan bu yana faaliyet gösteren Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu, TRT sanatçısı Çiğdem Gürdal’ın da sahne aldığı Bayram Konseri’nde kulakların pasını sildi.

Londra’nın Tottenham bölgesindeki Regency Banqueting Suite’de gerçekleşen konsere, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Londra Temsilcisi Büyükelçi Oya Tuncalı, Kraliyet Nişanı sahibi Dr. Teoman Sırrı, iş ve sanat dünyası, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile seçkin sanat severler katıldı.

Gecenin sunuculuğunu Neslihan Çakır yaparken, koro şefliğini bestekar ve kanun üstadı Naci Göçen üstlendi.

Tuncalı: Kültürel değerleri yaşatmak önemli

KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Oya Tuncalı, kültürlerin toplumları değerli hale getirdiğine işaret ederek, “Başka bir ülkede kendi kültürümüzü yaşatmak hem zor hem de daha değerli. Vatan Korosu da bunu en iyi şekilde yapanlardan biri. Türkan Hanım’ı bu çabalarından dolayı kutluyorum” dedi.

Nalbantoğlu: Koromuz marka oldu

Koro Başkanı Türkan Nalbantoğlu, koronun 2011 yılında kurulduğunu ve bugün 8 yaşında olduğunu belirtti. Nalbantoğlu, koronun Türk müziğini, kendi ülkelerimizden uzaklarda, geniş kitlelere sevdirmek ve yaymak amacıyla kurulduğunu ifade ederek çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini söyledi.

Nalbantoğlu, Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu’nun bu sürede zarfında yurt içi ve yurt dışından kardeş korolarla yardım konserleri vererek, ilklere imza attığının altını çizerek “Koromuz başarılarıyla marka oldu. Türk Sanat Müziği hüzünle neşeyi, kederle coşkuyu aynı anda yaşatan, insanı coştururken bir yandan da düşünceye sürükleyen makamları barındıran en önemli kültür miraslarımızdandır” dedi.

Nalbantoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Sanatçı, kültür sahibi olmalı ve tarihi iyi bilmelidir” sözünü anımsatarak kültüre sahip çıkan sanat severlere teşekkür etti.

Zeki Müren’in eserlerinden ‘Hep O Şarkı’

Her konserini farklı konseptle gerçekleştiren Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu, bayram konserinde ise, ‘Hep O Şarkı’ temasıyla Zeki Müren şarkılarını seslendirdi.

İki bölüm halinde gerçekleşen konserde, Nihavent, Kürdili Hicazkar, Hicaz, Uşşak, Muhayyer Kürdi ve Hüzzam makamında şarkılardan oluşan 23 eser yorumlandı.

Konserde Türkan Nalbantoğlu, Ayşe Taşkın, Aysel Yılmaz, Merin Salih, Neşe Akçaabat, Dürdane Levent, Melek Bozkuş, Sülün Genç ve Nurten Arif’ten oluşan koroda; Dürdane Levent, Neşe Akçaabat, Türkan Nalbantoğlu, Aysel Yılmaz ile Sülün Genç solo performans da sergiledi.

Koro şefi Naci Göçen ile Turgay Göçen, Anıl Göçen, Senera Göçen, Seda Özhot ve Özay Bingöllü’den oluşan İstanbul Alaturka Band’ın müzisyenleri de iki enstrümantal parça seslendirdi.

Çiğdem Gürdal büyük beğeni topladı

Koronun programının ardından sahne alan TRT sanatçısı Çiğdem Gürdal, Türk Sanat Müziği’nin unutulmayan eserlerinden oluşturduğu zengin repertuarıyla herkesi mest etti. Şarkılarında hüzünlendiren ve eğlendiren Gürdal, müzik severlerden büyük beğeni aldı.

Gürdal’ın duygusal şarkıları bazı konuklara duygulu anlar da yaşattı. Sanatçı, gördüğü ilgi karşısında tekrar Londra’da sahne alma isteğini dile getirdi ve son eserini koroyla birlikte seslendirdi.

Koro Başkanı Türkan Nalbantoğlu, konuk sanatçı Çiğdem Gürdal’a; koristler de Başkan Nalbantoğlu’na çiçekle teşekkür etti.

Türkan Nalbantoğlu, koronun kuruluşundan bu yana sürekli destek veren eşi, işadamı Tuncel Nalbantoğlu’na teşekkür etti, Zara Hair Dressing’in sahibi iş kadını Zara Süleyman ile Dr. Teoman Sırrı’ya verdiği desteklerden dolayı plaket takdim etti.