Ege ÖZADAM

 

‘The best thing is to look natural and it takes makeup to look natural’

 ‘En güzel şey doğal görünmektir ve doğal görünmek için makyaja ihtiyaç vardır’

 Calvin Klein

Bazı renkler ilkbahar ve yaza, bazılarıysa kışa yakışır. Her mevsimin tonları ve her sezonun trendleri kendine özgüdür. Tabii kış makyajı sadece koyu renklere sarılmakla değil, cildimize gösterdiğimizitina ve güzelliğimizi nasıl ortaya çıkardığımızla ilgilidir. Sadelik, doğallık ve ‘Makyajsız gibi’ olmak 2014 kış sezonun belirleyici özelliğini oluşturuyor. Kalın kaşlar, sade göz makyajının yanında iddialı bir ruj veya uçuk tondaki ruju tamamlayan buğulu gözler... Nefise Osman’la makyöz oluşunun hikâyesini, makyaj hilelerini, 2014 sezonunun trendlerinlerini konuştuk ve kendisinden birkaç ipucu aldık. Bununla da yetinmedik, bize modellik yapmayı kabul eden Arsu Gümüş üzerinde uygulamalarda bulunduk. 2014 makyaj trendlerini keşfetmek, profesyonel makyöz Nefise Osman’ın tavsiyelerini almak ister misiniz? Okumaya devam edin!

Nefise’ciğim bize makyaja nasıl ilgi duymaya başladığını ve aldığın eğitimi anlatır mısın?

Kendimi bildim bileli makyaja, saç dizaynına, kısacası bir kadını güzelleştiren her şeye karşı ilgim vardı. Etrafımdakiler makyajımı, saçımı övdükçe ben de bu konuda kendimi geliştirmeye ve eğitim almaya karar verdim. İngiltere’ye tatile gittiğimde İngiltere’nin en iyi okullarından birine başvurdum ve biraz kendi birikimim, biraz da ailemin desteğiyle 15 hafta süren yoğun bir kursa katıldım. Sahne Sanatları için makyaj, peruk dizaynı, özel efektler ve body painting’le ilgili eğitimler içeren kursu tamamlayıp, ardından birkaç yerde (film seti, tiyatro vs.) de staj yaptıktan sonra Kıbrıs’a döndüm.

En çok hangi alanda çalışmayı seversin peki?

Dergiler için çalışmayı seviyorum. Yaratıcılığımı kullanmak, özel ve değişik makyajlar yapmak hoşuma gidiyor.

Hangi dönemin makyaj stilini beğeniyorsun?

Kesinlikle 1960’lar derim. Çarpıcı, heyecanlandırıcı gözler, solgun dudaklar, kabarık saçlar, takma kirpikler...Twiggy and Edie Sedgwick bu dönemin sembolleri arasında.

Çalıştığın en ilginç yer neresiydi?

İngiltere’de bir tiyatroda çalışmıştım. Seyirciler tiyatroya girerken 1800’lü yıllara özgün kıyafetler giydiriliyor ve benimde olduğum 15 kişilik ekip tarafından makyaj ve saç yapılıyordu. 15 dakika içinde yaratıcılığımızı konuşturmak zorunda olduğumuz bu iş çok hoşuma gitmişti.

Hedefin nedir?

Özel günler için makyaj dizaynı yapabileceğim kendi stüdyomu açmak. Tabii imkân olursa film projeleri ve tiyatro için de çalışmayı isterim.

Makyaj neden önemlidir?

Hepimiz adımlarımızı kendimize güvenerek atmak, güzel hissetmek isteriz. Makyaj bağımlılık düzeyine varmadığı sürece bize bu konuda yardımcı olur. Tabii hepsinden önemlisi bakımlı güzel bir cilt. Makyözlerlerin cilde harcadıkları zaman makyajın geri kalanına harcadıkları zamandan kat be kat fazladır. Bunun nedeni güzel bir cilde sahip olduğunuzda doğa güzelliğinizin fazla bir eklemeye ihtiyaç duymamasıdır.

2014 Sezonun makyaj trenleri hakkında birkaç tüyo verir misin bize.

Doğallık bu sezon ön planda. 1960’ların tarzına yakın bir moda var. Ayrıca bakır, turuncu tonlarında göz farı, kırmızı, mor, şarapruj, çok az miktarda allık, kalın kaşlar dikkat çekiyor. Fakat yeni sezonun trendini yakalamak istiyorsanız mutlaka makyaj çantanızda turuncu ruj edinmeniz gerek. Tabii kedi gözler de çok moda olduğunu ekleyelim... Biraz da saçtan bahsedecek olursak, devir ‘rockstar’ olma devri. Kabarık saçlar, spreyle boyanmış atkuyrukları bu yıl göze çarpıyor.

Hadi bize biraz sırlarından bahset!

Aslında en önemlisi elbette ki kaliteli makyaj malzemeleri kullanmak. Makyajdan önce cildimizi nemlendirmek. Bunu yapmadığımız takdirde fondöten özellikle de kış aylarında cildimiz kuruduğu için yapay duracaktır. Elmacık kemiklerimizin altına bir ton koyu fondöten sürersek daha çok ortaya çıkıp bize daha seksi bir hava katarlar. Aknelerimizi de fondötenin altından kamuflaj paletinden seçeceğimiz yeşil tonlarıyla kapatırsak belli olmayacaklardır. Yağlı bir cildimiz varsa fırça yerine sünger kullanmayı tercih etmeliyiz, daha dayanıklı olur... Aslında birçok hile var fakat az önce de söylemiş olduğum gibi işin sırrı güzel bir ciltte.