Bu yıl 9-14 Temmuz 2013 tarihinde ikincisi düzenlenecek olan Çanakkale Korolar Festivali’ne KKTC’nden de bir çoksesli koro katılıyor.

Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde farklı yapıda çocuk,gençlik,yetişkin korolarının katılacağı Çanakkale Korolar Festivali’ne bu yıl Bulgaristan’dan da dünyaca ünlü bir koronun katılacak olması festivalde büyük bir heyecan yarattı.Uluslararası nitelikte bir koro festivali oluşu nedeniyle de Türkiye’den de çok sayıda koronun katılacağı etkinlikte açılış seramonilerinin yapılacağı,koro seminerleri,çalıştaylar,koro atölyeleri,sokak konserleri ve salon konserleri yer alacak.

KSD Otello Çoksesli Korosu basın sözcüsünden alınan bilgiye göre koro böylesi nitelikli bir organizasyona OTELLO TROYA’DA sloganı ile katılacağını ve koro kültürlerinin,tarihsel ,kültürel etkileşimlerin ve etkinlikte koronun kendi çoksesli şarkılarını seslendirecek olması da  ülke tanıtımı için çok önemli  addedilmektedir.

Festival Sanat  Yönetmeni Mete Gökçe’den alınan bilgiye göre de KKTC’nden katılacak olan koronun festivale ayrı bir heyecan kattığını ve kendilerinin Kıbrıs’a ve Kıbrıs’taki korolara çok önem verdiklerini söyledi.

Otello Çoksesli Korosu Çanakkale şehrinde yapılacak olan festival için 8 Temmuz’da adadan ayrılacak.

KKTC KSD  Otello  Çoksesli  Korosu

10 Kasım 2010 yılında ilk çalışmalarına başlamıştır.Koro;  Dünya  Koro  Edebiyatı  yanında, Çoksesli  Türk Halk Türküleri, çeşitli dönemlere ait koro eserleri  ve Kıbrıs çoksesli  koro  eserini  repertuarlarına almış ve çalışmalarını sürdürmektedir.

Koro  bu  zamana  değin  Prof.Mustafa  APAYDIN  ile  çoksayıda  koro  çalıştayı  gerçekleştirmiş  olup, sürekli  gelişme  göstermektedir.

Koronun  yapısında  Müzik  öğretmenleri  ,müzisyenler, amatör  koroseverler  yer  almakta olup, karma  yapıda  bir koro  oluşumundadır.

Otello  Çoksesli  Korosu  adını  Mağusa  şehrinde  bulunan  ve W. Shakespeare ‘in  hikayesini  yazdığı G.Verdi’nin  ünlü  operası  OTHELLO  ve  kalesinden  alır. Koronun  yaşadığı  şehir  dünyada  Otello’nun  şehri  Mağusa   olarak bilinmektedir.

Koronun  bağlı  bulunduğu  Kıbrıs  Sanat  Derneği,  1982  yılında kurulmuş,  Kıbrıs’ın  Kültür  ve  Sanat alanında  kesintisiz  faaliyet  gösteren  en  eski  dernek  konumundadır. Günümüzde   KSD  bünyesinde Türk  Müziği  Korosu  ile Otello  Çoksesli  Korosu  birçok  proje  ve  konserlerle  toplumun  kültür  ve sanatına  katkılar sunmaya  devam  etmektedir.

Otello  Çoksesli  Korosu  kurulduğu  yıldan  itibaren  çoksayıda  konserler  vererek, birçok   atölye, şenlik  ve festivallerde  ev  sahipliği  yapmaktadır.

Otello  Korosu  ayrıca Konrul  Vocal  Ensemble  Koro  Şefi  Mete GÖKÇE  ile  repertuar  ve  koro teknikleri  konusunda  çalışmalar  yürütmektedir. Çanakkale Korolar Festivali,  Otello korosunun  ilk  yurtdışı  etkinliğidir. Gelecek  yıllarda  yapısal  bazı  değişiklikler  gerçekleştirecek  olan  koroyu ,Erkan DAĞLI  ve Rana  Erozan  ULUÇAY  birlikte  çalıştırmaktadırlar..