Miss Kuzey Kıbrıs ve Bay Kuzey Kıbrıs Yarışması’na Londra’dan da yarışmacılar aranıyor...28. Miss Kuzey Kıbrıs Güzellik Yarışması ve 17. Bay Kuzey Kıbrıs Yarışması, 21 Ağustos Perşembe gecesi gerçekleştirilecek.

Yarışmaya kadınlarda 17-23, erkeklerde ise 18-23 yaş sınırı olduğu, KKTC kimlik kart sahibi olma şartı aranacağı bildirildi.
Golden Tulip Hotel’de saat 21.30’da yapılacak final gecesinde, 12 erkek ve 12 kadın aday Kuzey Kıbrıs’ın en iyileri olmak için yarışacak.
Geliri Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne (KHYD) bağışlanacak olan yarışma dolayısıyla, Golden Tulip Hotel’de prodüksiyon sahibi Günkut Ajans direktörleri, yarışma sponsorları ve eski güzellerin katıldığı basın toplantısı düzenlendi.
Dereceye girecek adaylar, KKTC’yi çeşitli güzellik yarışmalarında temsil etme hakkı kazanacak.
Yakın Doğu Üniversitesi, Miss Kuzey Kıbrıs Yarışması’nda ilk üçe giren güzellere; Girne Üniversitesi ise Bay Kuzey Kıbrıs’ta ilk üçe gireceklere tam eğitim bursu verecek.
Yarışmalar için son başvuru tarihinin ve ön elemelerin kadınlarda 14 Ağustos Perşembe, erkeklerde 15 Ağustos Cuma günü olduğu bildirildi.

 

Kocaismail: “Mesajımız, kanser hastalığının çirkin yüzünü ortadan kaldırmak”

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, yarışmanın dernek yararına yapılmasına ilk yıllarda çekinceyle yaklaştığını fakat daha sonra “ne iyi etmişiz” noktasına geldiğini söyledi.
Yarışmanın güzelliğiyle kanser hastalığının çirkin yüzünün ortadan kaldırılması mesajının verildiğini ve yarışma sayesinde gençlerin farkındalığının artarak derneğe katılımlar olduğunu belirten Kocaismail, yarışmaya sponsor olan YDÜ, Girne Üniversitesi, Pasha Group Golden Tulip Otel’e cömertliklerinden dolayı teşekkür etti.

Bayraktar: YDÜ Hastanesi’nden

ücretsiz sağlık hizmeti

YDÜ Temsilcisi Genel Koordinatör Özgü Bayraktar, yarışmada dereceye giren adaylara YDÜ ve Girne Üniversiteleri tarafından tam burs verileceğini belirterek ilk üçte yer alacak kazananların ayrıca YDÜ Hastanesi’nden ücretsiz sağlık hizmeti alacaklarını kaydetti.

Günkut: Bu güzellik yarışması, meslek yarışması değil
Günkut Ajans sahibi, sunucu, koreograf Bülent Günkut, 1984 yılında başlayan ve 30’uncu yılını kutlayan yarışmanın, hem farkındalığı artırma hem de kanser hastalarının ihtiyaç duyduğu maddi desteği sağlama misyonunu yerine getirdiğini söyledi.
Bay ve Bayan Kuzey Kıbrıs finallerinin birleştirilmesinin magazin basınında da olumlu tepkilerle karşılandığını anlatan Günkut, 2010 yılından bu yana Pasha Group ve Golden Tulip’in tek kuruş beklemeden yarışmaya destek olduğunu, KHYD’ye kalacak gelirin yarışma davetiyelerinden elde edileceğini kaydetti.
Günkut, Miss Kuzey Kıbrıs’ın bir meslek veya modellik yarışması değil, güzellik yarışması olduğunu hatırlatarak, model veya manken aranmadığını, amaçlarının ulusal ve uluslararası yarışmalarda yarışacak duruşuyla, bilgisi, çağdaşlığı ve kültürüyle fark yaratan en iyi temsilcileri seçmek olduğunu söyledi.
Günkut, bazı yarışmalarda KKTC kimlik kartı zorunluluğu bulunmadığına da işaret ederek, KKTC kimliği zorunluluğunun tüm yarışmalarda bulunması gerektiğini söyledi. Yarışmaya geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi İngiltere’de yasayan ve KKTC vatandaşı olan bay ve bayanların da katılabileceğine dikkat çeken Günkut, bu yarışmaya kendine güvenen herkesi beklediklerini kaydetti.

Eski güzeller konuştu

Eski güzellerden İnci Pars, 1998 yılında taktığı tacın kendisine hayatı boyunca gurur kaynağı olduğunu söyleyerek bu taca layık olmak için ömür boyunca çalışacağını söyledi.
Güzellik kraliçesi tacının kendisine şans getirdiğini ve önünü açtığını ifade eden Pars, “Bu sıfata layık olabildiysem ne mutlu” ifadelerini kullandı.
Miss Kuzey Kıbrıs 2005 Güzeli Hasret Kolcu Özekmekçi, Yakın Doğu eski güzeli olarak yarışmaya YDÜ’nün destek vermesinden gurur duyduğunu ifade ederek, yarışmaya girecek gençlere başarı diledi.
Miss Kuzey Kıbrıs 2013 ikinci güzel Tomris Dinçol, Miss Kuzey Kıbrıs yarışmalarında dereceye girenlerin onur ve gururla taşıyacakları unvanları bulunduğunu söyleyerek, bu yıl yarışmaya girecek kral ve kraliçe adaylarına başarı diledi ve “Güzellikleri yanımızda görmekten mutlu olacağız” ifadelerini kullandı.
Geçtiğimiz yılın Bay Kuzey Kıbrıs’ı Erdal Özirfanoğlu, yarışmaya KHYD yararına olduğunu duyduktan sonra katılmaya karar verdiğini ifade ederek, çok güzel ve anlamlı bir organizasyon olan Bay Kuzey Kıbrıs sayesinde yeni arkadaşlıklar kurduğunu anlattı.

Özirfanoğlu, gençlere yarışmaya katılım çağrısı da yaptı.

Kayıtlarınız için: 
.www.gunkutajans.com