Tağmaç Çankaya

Dereboyu olarak bilinen ve Lefkoşa’nın alışveriş ve yeme içme merkezlerinden biri olan bu damar, artan nüfus ve dolaysıyla trafik yüzünden artık ara sokaklara doğru taşmaya başladı. 
Özellikle butik ürünlerle çalışmayı seçenlerin başlattığı bu akım, mekansal olarak çok uzak olmasa da, ana caddenin yoğun enerjisinden nefes aldıracak bir mesafede, son derece kaliteli mekanlar açılmasına sebep oldu.

İşte Delicious Café &Restaurant bunun en güzel örneklerinden bir tanesi. İki tane yerli girişimcinin göğüslediği bu ortaklık işletmesi çok da zengin bir konsepti içinde barındırıyor. 

“Dostlukları ilkokul yıllarına dayanıyor”

Serhan Aktunç, öncelikle eşi Şirin ile birlikte giriştiği bu yolculuğu şöyle anlatıyor: 
“Eşim Şirin pastacılığa merak saldı ve bu uğurda yıllarca kendini geliştirmek için uğraştı. Yeri geldi İstanbul’da pastacılık kurslarını tamamlayıp, süreç içinde kendini geliştirmeyi sürdürdü. Sonra Şirin Pasta markası doğdu. 
Hem merkezi hem de kendi içine dönük bir mekan arayışımızda, bugünkü Delisious olan yeri bulduk. 
Başında Kahve Dünyası ile bazı arkadaşlarımızla ortaklık denemesi yaptık ama zaman içerisinde, süreç bizi ayrılık noktasına getirdi. 
Ben ve eşim bu işi devam ettirmek istiyorduk ve Ahmet Gürel benim çocukluk yıllarından beri dostumdu. Yeme içme sektöründeki deneyimine de ihtiyaç duyduk. Zamanlama da çok uygundu çünkü Ahmet Dereboyu’ndaki Biyer Cafe’nin olduğu yere, yeni bir yatırım yapmaya hazırlanıyordu. Bu vesile ile Biyer Cafe’yi ve Şirin Pasta’yı “Delicious” çatısında birleştirme kararı aldık ve uyguladık. 

Zaman birleşme zamanı”

Ahmet Gürel, yeme içme sektöründe kendini hep yenileyen ve sınırları zorlayan başarılı bir girişimci. Ayni zamanda bu ülkede iş yapmanın zorluklarına rağmen yılmadan değişime ayak uydurmaya ve kaliteyi korumaya niyetli yatırımlar yapan bir iş adamı. Onun bu gibi ortaklıklarla ilgili verdiği sözleri, Kıbrıs Türk insanı için değerli mesajlar barındırıyor. Sözlerine Kıbrıs’ın Kuzeyinde iş yapmanın ve sektörün zorluklarıyla başlayan Gürel, yine de daha iyisini yapmaya çalışmaktan ve insanına hizmet etmeye devam etmenin önemini anlatarak ekliyor: 
“Yerli girişimcilerin, özellikle Türkiye’den gelen yüklü yatırımlarla baş etmek ve hayatta kalabilmek adına artık güç birliğine gitmeleri gerekiyor. Zaman ortak paydalarda birleşme zamanıdır.”
Delicious ile bunu gerçekleştirmek istediklerini dile getiren Ahmet Gürel, gerek var olan mekanların gerekse yeni girişim yapacakların, bu tür ortak yapılara mümkün olan yerlerde fırsat vermelerini tavsiye ediyor. 

Yüksek kalite önemli bir unsur

Şirin Pasta’nın bir birinden seçme pastaları, Serhan’ın güler yüzlü ve tutkulu işletmeciliği ile  Biyer Cafe’nin yemekleri ve Ahmet Gürel’in 22 yıllık sektör tecrübesi Delicious adı altında birleşince, ortaya tatmaya değer bir deneyim çıktı. 

Hem pastalarında hem de yemeklerinde mümkün olduğunca yüksek kaliteli ve minimumum düzeyde hazır içerik kullanıyorlar. Örneğin margarin yerine tereyağı ile pasta ve böreklerin yapıldığını anlatıyorlar. Bu durum biraz da belediyenin yaptığı alt yapı yatırımlarına benzetilebilir aslında. Yapılan bir şeyi tüketiciye gösteremiyorsun ama uzun vadede sağlığına etki eden çok önemli bir unsur  bu oysa. Dahası ürünlerin fiyat rekabetçiliğini etkileyen faktörler bunlar ama ona rağmen belirli bir seviyeyi korumayı kendilerine prensip edinmişler. 

Bir dünya markası yakında Kıbrıs’ta

Bu güzel ve nezih mekan düzenlenirken elbette çocuklar da unutulmamış. Çocuklu ailelerin de gidip gönül rahatlığıyla zaman geçirebilecekleri bir şekilde düzenlenmiş mekan, zaman zaman doğum günü ve benzeri etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. 

Pastaları arasında bilindik cheesecakelerden tutun da şekersiz pastaya, ev yapımı kıvamında pohaça böreklere varana kadar birçok çeşit bulunduran Delicious Cafe Restaurant, yemekleri ile de erişkin damakları memnun etmeye hazır. Halen uğramadıysanız, yerleri Dereboyu paralel sokağında.  

Son olarak Delicious, Kıbrıs Türk’ü için yeni bir sürpriz hazırlığında. Bir dünya markasını ülkenin tamamında temsil etmek üzere çalışmalarını sonlandırmak üzereler. Verebileceğimiz ipucu, ağzımızın tatlanacağı yönünde olsun.