Doğada çözünen kıyafetler gibi “avangart” tasarımlarla tanınan moda tasarımcısı Hüseyin Çağlayan, dünya çapında bir ödül olan Londra Tasarım Madalyası’na (The Panerai London Design Medal) layık görüldü.
Çağlayan, Londra Tasarım Festivali kapsamında yer alan “The British Land Celebration of Design”da madalya alacak dört mimar ve tasarımcıdan bir tanesi oldu.
Başarılı modacıyla birlikte, Çek asıllı Mimar Eva Jiricná Yaşam Boyu Başarı Ödülüne, MIT profesörü Neri Oxman ise Tasarım İnovasyon Madalyasına layık görüldü. Yükselen Tasarım Madalyasını da moda tasarımcısı Grace Wales Bonner aldı.

Madalyalar 17 Eylül’de Londra’da Southbank Centre’da gerçekleşecek ödül töreniyle sahiplerine verilecek.
Dört kazananın çalışmaları 15- 23 Eylül tarihleri ​​arasında V&A Müzesi’nde sergilenecek ve Londra Tasarım Festivali 2018 ile aynı zamana denk gelecek.

Tasarımdaki mükemmellik

Kıbrıs'ta doğan Hüseyin Çağlayan, Londra'daki Central Saint Martins'de eğitim gördü. 1994’te kurduğu markası adı altında deneysel ve entelektüel yaklaşımıyla giysiler tasarlıyor. Çağlayan, tasarımdaki mükemmelliği tutarlı bir şekilde sürdürmesi nedeniyle bu ödüle layık görüldü.
Başarılı modacı bugüne kadar, Lady Gaga, Frank Gehry, Azzedine Alaïa ve Moritz Waldemeyer gibi bir dizi yüksek profilli figürle işbirliği yaptı.