Kıbrıs’ta geleneklerine bağlı her genç, düğününden önce kına gecesi düzenler.

  Geleneklerine bağlı gençler olan Evşen Köroğlu ve Mehmet Barani de düğünlerinden önce, dillere destan bir kına gecesi düzenledi.

  Muhteşem gece, Gazimağusa’daki “Kraliçe’nin Evi” olarak bilinen, Venedik Kraliçesi Katerina Kornaron’un kaldığı, milletvekili Resmiye Canaltay’ın doğup büyüdüğü Venedik Evi’nde gerçekleştirildi.

  Gazimağusa’nın tanınmış sevilen simalarından Oya ile Alper Köroğlu’nun kızları Evşen Köroğlu ile Ülcaz-Uğur Barani’nin oğulları Mehmet Barani, Salamis Otelde’ki düğünlerinin öncesindeki kına gecesinde gönüllerince eğlendiler.

   Halk dansları eşliğindeki, muhteşem kına gecesine, gençlerin yakınları, arkadaşları ve sevenlerinin katıldı. 

 

Gelin, bindallısıyla göz kamaştırdı

 

  Geleneksel gecede, misafirlere Kıbrıs’a özgü yiyeceklerden ikram edildi. Gelin, kadifeden yere kadar uzanan kaftan türünde, bindanlı denilen giysisiyle göz kamaştırdı. 

  Kına, yakılmadan önce gelin ve damat bahçenin ortasındaki sandalyede oturdu. Damada, damat tıraşı yapılırken, geline, erkek tarafının getirdiği kına yakıldı.

   Genç kızlar türküler söyledi, gelin damat oynadı. Damat geline takı taktıktan sonra, gelinin başındaki kırmızı örtü açıldı ve kına misafirlere dağıtıldı. Genç kızlar, gelin çeyizlik yorganını kapladı. Kına yakıldıktan sonra türküler söylenmeye oyunlar oynanmaya devam edildi.