İngiltere Galatasaraylılar Derneği, 19. Şampiyonluk Balosu’nu, Londra merkezinde yer alan ünlü Tower Bridge köprüsünün hemen yanındaki Guoman Hotel’de gerçekleştirdi. Galatasaray’ın “19’uncu kez Türkiye Şampiyonluğu’nun kutlandığı gecenin sunuculuğuu Neslihan Altunç üstlendi.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı organizasyona Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, TC Londra Başkonsolos Yardımcısı Barış Elmener, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, eşi İhsan Tuncalı Galatasaray Spor Kulübü bazı Yönetim Kurulu üyeleri, Galatasaray AŞ. CEO’su Lütfi Arıboğan da katıldı. Gecenin organizasyonunu yapan İngiltere Galatasaraylılar Derneği Başkanı Metin Arslan’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal çarpıcı açıklamalar yaptı.

Galatasaray’ın katıldığı, Arsenal’in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Emirates Cup için Londra'da bulunan Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, gecede yaptığı konuşmada, “Türkiye, dünya için ne kadar önemli ise, Galatasaray da Türkiye, Avrupa ve dünya için o kadar önemli bir kurumdur” dedi.

 

LONDRALI İŞADAMLARINA PLAKET VERİLDİ
Aysal konuşmasında ayrıca Galatasaray Spor Kulübü’nün bu yıl tüm branşlarda 300 kupa kazandığını, ancak medyanın genelde futbolla ilgilendiğini ve diğer branşlara çok az yer verdiğini belirtti. Aysal, bu başarıya ne Türkiye’de, ne de dünyada başka bir kulübün erişebildiği bir başarı olmadığını da ekledi.

Konuşmaların ardından İngiltere Galatasaraylılar Derneği Başkanı Metin Arslan, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal’a bir teşekkür plaketi sundu. Ardından geceye katkı sağlayan Vatan Catering sahibi Tuncel Nalbantoğlu, Matbaa desing and print Ltd yöneticisi Rıza Yeldenile GS Divan Kurulu Üyesi ve İngiltere GS Taraftarlar Derneği Türkiye Temsilcisi Ahmet Şenkol’a birer teşekkür plaketi sunuldu. Ancak Ahmet Şenkol’un Litvanya’daki görevinden dolayı plaketi, Mert Şenkol’a teslim edildi.

Londra’nın yerel sanatçılarından Naz’ın da sahne aldığı gecede Kadir Atalar, Mehmet Yaren, Özkan Gezen, Eser Ebcin, Orhan Sırel, Taner Ertuğrul fasıl ziyafeti sundu. Bizim DJ ekibi Ceyhan ve Osman, programa oyun havaları ve pop müziği ile renk kattılar.  

Galatasaray Kulübü yöneticilerinden geceye Adnan Nas, Mehmet Saruhan Cibara, Mehmet Emin İpekdokuyan, Ebru Köksal, Lütfi Arıboğan ve Mete İkiz  katıldı.