Kültürümüzde bambaşka bir yere sahip olan kahve, başkent Lefkoşa'da, ehil ellerde, dört dörtlük bir mekanda, şimdi çok daha anlamlı. Sıcak ve samimi bir atmosferde kahvenizi yudumlarken, onun bağımlısı olacaksınız

Lefkoşa’da yenin trend...Ana işleri ayakkabı üretimi olan Meta ailesi, bambaşka bir sektörün kapılarını araladı ve "Lefkoşa'nn " isimli kahve dükkanıyla, başkent Lefkoşa’da yeni bir trend yarattı. "Hayata küçük bir ara" sloganıyla kapılarını açan "Ara Coffee Shop"ta, işin en ince sırlarını bilen "ustaların ustası" diye tabir edilen kişiler hizmet veriyor

Kahve çekirdekleri Brezilya’dan geliyor...Kahve kültürü konusunda farkındalık yaratmak amacıyla yola çıkan Meta ailesi, yerli üretimi destekleme konusunda da çok hassas. Bu nedenle nitelikli kahve konusunda yine yerli bir firma ile çalışıyorlar. Brezilya’dan ithal edilen yeşil kahve çekirdekleri, adamızda kavrulduktan sonra, "Head Barista" Burak Onat tarafından büyük bir titizlikle öğütülüp, sonrasında, farklı lezzetteki kahvelere dönüşüyor

Kahve, hayatımızda önemli bir yere sahip. Türk kahvesinden sonra mocha, latte, cappuccino, americano gibi kahveler de günlük hayatımıza girdi. Kahveye karşı bu talebi gören Meta ailesi, başkent Lefkoşa’ya "Ara Coffee Shop" adıyla, samimi, sıcak ve kaliteli bir mekan kazandırdı.

Lefkoşa Polis Müdürlüğü arkasında, birçok iş merkezinin hemen yakınında hizmet vermeye başlayan bu sıcak mekan, ‘hayata küçük bir ara’ sloganıyla kapılarını açtı.

Mekanın tasarımları, iç mimarlar Şölen Üstüner ve Nezire Coşar’a ait. Burcu Üstüner de, bu güzel mekanı fotoğraf karelerine yansıttı.

Mekanda, geniş seçenekli kahve ve sıcak-soğuk içecekler dikkat çekiyor. Ayrıca, günlük sandviç, donut ve pastalar da kahvenin yanında yiyebileceğiniz atıştırmalıklar.

Mekanın üst katında, özel tasarlanmış toplantı odası da, çalışma ortamı olarak ideal bir seçenek. Ayrıca, kahvenizi yudumlarken, kart oyunları oynamak, ya da kitap okumak mümkün.

Pazar hariç her gün saat 24:00’e kadar hizmet veren Ara Coffee Shop’taki yenilikler ve etkinlikler, Facebook ve Instagram sayfalarından da takip edilebiliyor.

Kahve tutkunu iken, kahve dükkanına sahip oldular

Yılların ayakkabı üreticisi Mehmet Meta’nın sahibi olduğu işletme, bir aile şirketi.

Anne Fatoş Meta’nın vefatı sonrası kafa kafaya veren Meta ailesi, farklı bir iş sektörüne daha girmeye karar vermiş.

Şirket sahiplerinden Muzaffer Meta, hem kendi, hem de Kıbrıslıların kahveye olan tutkusundan ötürü yeni bir marka yaratarak, bir kahve dükkanı açmaya karar verdiklerini belirtiyor. Hep bir kahve dükkanı açma hayali olduğunu söyleyen Meta, içerisinde bulundukları dükkana ciddi yatırım yaparak, en iyi kahveyi yapma hedefiyle yola çıktıklarını ifade ediyor.

"Ara Coffee Shop", yerli üretimi destekleme konusunda çok hassas. Bu nedenle nitelikli kahve konusunda yine yerli bir firma ile çalışıyorlar.

Brezilya’dan ithal edilen yeşil kahve çekirdekleri, adamızda kavrulduktan sonra, "Head Barista" Burak Onat tarafından büyük bir titizlikle öğütülüp, sonrasında, farklı lezzetteki kahvelere dönüşüyor. Hizmet sektörüne yıllarını vermiş olan Burak Onat, kahve hakkında derin bilgiye sahip.

Onat, kahvenin kavrulmasından öğütülmesine, demlenmesinden sunumuna kadar tüm aşamalarında ileri bilgi ve tecrübeye sahip bir barista.

Burak Onat, "Ara Coffee Shop"a gelenler için özenle kahve hazırlayıp, oldukça hoş sunumlar yapıyor.

Kahveyi bir sanat olarak gören Burak Onat, “Para için yapılan sanat değil, sanat için yapılan sanat kıymetlidir ve para eder” diye özetliyor.

“Taze ve iyi kahve yapıyoruz”

Baristalığı sadece mesleki anlamda değil, bir kahve tutkunu olarak sahiplenen Burak Onat, şöyle diyor:

“Nitelikli kahve yapabilmek için kahve çekirdeğinin, topraktan fincana kadar geliş hikayesini bilmek ve önemsemek gerekiyor. Biz, taze ve iyi kahve yapmaya, kahve demlemenin bilimine sadık kalmaya çalışan bir işletmeyiz.

Hangi kahvenin, hangi sıcaklıkta, hangi PH değerlerindeki suyla ve ne şekilde öğütüldüğünü bilmeyen, kahve çekirdeğinin hikayesini bilmeyen, anlamayan birisi, baristalık yapamaz, yapmamalı! Bunları bilmeden yapan birisi, nitelikli kahve değil, nitelikli dolandırıcılık yapıyor demektir. Çünkü kahve yapmak bir bilimdir. Bu sektörde iş olsun diye olanlar, nitelikli kahve kültürü yaygınlaştıkça, zaten bir süre sonra yok olacaklardır.”

Kahveye süt ve şeker konulmamalı...

Kahve söz konusu olunca kendini faşist olarak niteleyen Burak Onat, “Kahvenin en güzeli, hiçbir katkı maddesi katılmadan içilendir. Mümkün olsa, kahvelerde şeker ve şurup gibi tatlandırıcı maddeleri hiç kullanmak istemem. Fakat insanlar, kahveye, ısrarla bir şeyler katmak istiyorlar. Benim için bu konuda en masum olan şey süttür. Sütü de sadece kafein direnci düşük olan insanlara öneriyorum” şeklinde konuşuyor.

“Kahve kültürü konusunda farkındalığı arttıracağız”

Şirket sahiplerinden Muzaffer Meta, "Head Barista" Burak Onat ile tanışmış olmalarından ve birlikte iş yapmalarından oldukça memnun. Kahve kültürü konusunda kendini her geçen gün geliştiren Meta ailesi, doğru kahvenin nasıl yapıldığı ve nasıl içilmesi gerektiği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla "workshop" ve tanıtım gibi etkinlikler düzenleme hedefinde olduklarını belirtiyor.

İngiltere’de oturmuş bir kahve kültürü olduğunu söyleyen Meta ailesi, İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklere sesleniyor ve Kıbrıs’a geldikleri zaman nitelikli bir kahve içmek için mutlaka "Ara Coffee Shop"a uğramalarını öneriyor.