İstanbul Teknik Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olan Neşe Nur Akkaya, arkadaşıyla birlikte Nişantaşı'nda bulunan Mıstık Parkı'nda oturduğu sırada başörtüsü taktığı gerekçesiyle E.Ç. tarafından önce sözlü saldırıya maruz kaldı, ardından fiziki şiddete uğradı. Ezgi Mola, bu olaya kayıtsız kalmadı.

Kısa sürede Twitter'da "NeseNurAkkayaYalnızDeğildir" etiketiyle gündem olan Neşe Nur Akkaya'ya bir destek de Ezgi Mola'dan geldi. Oyuncu, sosyal medya hesabından tepkisini dile getirdi.

Ezgi Mola, "İster türbanını takar, ister kısa şortuyla gezer! Bu 'terbiyesizliği' -içimden geçenleri siz anlarsınız artık- iğrenç buluyorum, iğrenç. Sana ne kardeşim sana ne, istediğini giyecek, istediğini takacak ve sen saygı duymayı it gibi öğreneceksin! Yeter be!" mesajını yazdı.

Ünlü oyuncu hakkında Batman'ın Beşiri ilçesinde tabancayla intihar ederek hayatını kaybeden İpek Er'in, intihardan önce bıraktığı mektupta kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia ettiği Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle dava açılmıştı.