Hayalini kurduğu Lush Cafe'yi işletmecilikteki tecrübelerini kullanarak Lefkoşa'da hizmete açan İşletmeci Volkan Bilgin, Lush'ı en çok tercih edilen kafe ve restoran listesinin üst sıralarına koymayı başardı.
Dileyen iş çıkışı kahve içip leziz tatlılardan tadarak hoş bir sohbet ortamı buluyor, dileyen öğle ya da akşam seçkin menü çeşitlerini tatmayı tercih ediyor. Gece ise, bistro konseptiyle sıcak sohbete ev sahipliği yapılıyor.
Lush Cafe Direktörü Volkan Bilgin, projenin hayata geçişi, işletmecilik anlayışı, sunulan lezzetler ve hizmetler hakkında North Cyprus UK Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu.

 

İşletmecilikte 17 yıllık tecrübesi

ve arkasında kadın desteği var


 

2003 yılından bu yana Kıbrıs’ta işletmeci olarak farklı şirketlerde görev alan Volkan Bilgin, her projede farklı deneyimler edindiğini belirtti.

Bilgin, Lush'ın hayata geçmesinde eşi Begüm Doruhan’ın büyük emeği ve desteği olduğuna vurgu yaparak, “17 yıllık tecrübelerimizi toparlayarak sonunda kendi projemizi yapmak için eşimle beraber hayallerimizi Lush’a aktardık. Lush, aslında hayallerimizi süslüyordu ama bir türlü cesaret edememiştik. Tabi ki yatırım yapmak ve büyük adımlar atmak kolay değildi. Fakat her başarılı erkeğin arkasındaki kadın faktörü, projemizde hayata geçti” dedi.
Volkan Bilgin, mekanın sıcak, samimi ve nezih bir ortama sahip olmakla beraber, doğal ürünlerin servis edilmesinin önemli unsurlar olduğunu ifade ederek, Lush'ın bu kriterlere sahip olarak 5 Ekim 2020 tarihinde hizmete açıldığının altını çizdi.


 

92 yıllık bina restore edilip özüne döndürüldü
 

Lush'ın mimarisini Özde Güröz’ün üstlendiğini belirten Volkan Bilgin, “Yoğun ve yorucu bir inşaat aşamasıydı bizim için. 1928 yılında yapılmış bir binada restorasyon yapmak, dokuyu koruyarak ilerlemek, binaya daha fazla değer katmak ve özüne döndürmek için çok çaba harcadık. Sıvaların arkasındaki o güzel sarı taşları tekrar ortaya çıkarmış olmak en büyük mutluluğumuzdu” ifadelerini kullandı.

Menüde her talebe uygun seçenek var
 

Lush'ın sunduğu hizmetlerden de bahseden Volkan Bilgin, adada güzel bir işletme yapmak istiyorsanız hedeflenen misafir kitlesinin çok iyi tanınması gerektiğinin altını çizerek “Müşteri nelerden hoşlanır, dünyada trend nedir? gibi etkenleri iyi takip edip ada insanının ağız tadına göre düzenlemek gerekir. Biz, dünya mutfağı olarak menümüzü oluşturduk. Akdeniz ülkesi olarak Akdeniz mutfağına ağırlık verdik. Son dönemde uzak doğudan bazı yemekleri de menümüze ilave ettik. Özellikle menümüze yeni eklediğimiz sushiler konusunda güzel geri dönüşler aldık" dedi.
Volkan Bilgin, pizza ve makarna çeşitlerinin en çok tercih edilenler arasında olduğuna da işaret ederek, makarnaların Lush mutfağının bir ürünü olduğunu kaydetti.


 

Tatlıların çoğu, Begüm Doruhan'ın eseri
 

Volkan Bilgin, Lush'ta sunulan tatlıların çoğunun eşi Begüm Doruhan tarafından günlük ve taze olarak yapıldığını ifade ederek, "Eşim diye söylemiyorum, harika tatlı yapar. Favorimiz Havuçlu ve Tarçınlı Kek... Mutfağımızdan da Profiterol ve Çikolatalı Sufle çıkıyor” dedi.
 

Özel gün organizasyonlarına ev sahipliği yapıyorlar
 

Lush'ta özel gün organizasyonlarının yapıldığına da vurgu yapan Volkan Bilgin, toplamda 200 kişiyi ağırlayacak oturma kapasitesine sahip olduklarını ancak pandemi döneminde kapasiteyi 120 kişiye göre ayarlayarak masa mesafelerini iki metre kadar açtıklarını belirtti.


 

Normal dönemde 7 gün hizmet ve

4 gece müzik performansları oluyor
 

Volkan Bilgin, Lush'ın normal dönemde haftanın 7 günü 08.00-24.00 saatleri arasında hizmet verdiğini, yaz akşamları ve özellikle hafta sonları süreyi daha da uzatıp saat 01.00’e kapattıkları zamanlar olduğunu kaydetti.
Normal dönemde haftanın iki günü DJ performansıyla 80’ler ve 90’lar gecesi yapıldığını söyleyen Volkan Bilgin, perşembe akşamları canlı performans Latin müzikleri ve cumartesi akşamları da Jazz Konserleri yaptıklarını anımsattı.