Misli KADIOĞLU

Adını rahmetli Reşat Niyazi’nin restoranından alan Papageno Girne’de açıldı. Gündüzleri bir birinden lezzetli yemekleri geceleri ise keyifli ortamıyla adından söz ettirmeyi kısa sürede başaran Papageno, Girne’nin en meşhur mekanları arasına girmeye aday oldu.

Papageno ismi Londra’da yaşayanlar için hiç de yabancı değil. Papageno'yu nam-ı diğer "şeytan" ya da İngiliz medyasının tanımıyla King Richard yani Reşat Niyazi yarattı.
Papageno Reşat Niyazi’nin "master" mekanıydı. Şimdi ise Papageno ismi Girne’nin en meşhur mekanları arasına girmeye aday oldu.
Kuzey Kıbrıs’ın genç iş adamlarından Cahit Yetkili’nin direktörlüğünü yaptığı mekan adeta Girne’ye yeni bir soluk kattı. Gündüzleri bir birinden lezzetli yemekleri geceleri ise keyifli ortamıyla adından söz ettirmeyi kısa sürede başaran Papageno, ilginç dekoruyla da dikkat çekiyor.

Sıra dışı açılış

“Girne'nin yeni trend mekanı ile tanışmaya hazır mısınız?” sloganıyla 12 Nisan’da gerçekleşen Papageno’nun açılışı çok konuşuldu. İskoç müzisyenlerin performansı ile bir karnaval havasına dönüşen açılış geç saatlere kadar Dance FM DJ’lerinin canlı performanslarıyla devam etti. Johnnie Walker kızları da Papageno’nun açılış etkinliğine renk kattı.

Önce Almahara sonra Papageno

Papageno’nun sıcak ve samimi ortamında konuştuğumuz şirket direktörü Cahit Yetkili, Lefkoşa’da doğup büyümüş, eğitimini Amerika’da almış…Önceleri aile şirketleri olan Emek İnşaat’ta çalışmaya başlayan Yetkili, yüksek enerjisi, uçarı ruhu ve gezmeyi seven karakteri nedeniyle bambaşka bir sektöre girmiş…
Evet, son günlerde özellikle gençlerin ve gece hayatına düşkünlerin çok yakından bildiği Almahara Club’la eğlence sektöründe başarısını kanıtlayan Yetkili, bu sefer de Papageno ile Girne’ye yeni bir mekan kazandırdı. Açılışta yaptığı konuşmasında “Papageno, yapılmamışı yapmaya, yaşanmamışı yaşatmaya, Girne eğlence hayatına damga vurmaya geliyor.”  diyerek oldukça iddialı konuşan Yetkili, Girne’de insanların iş çıkışı öğle veya akşam oturabileceği nezih bir yer olmadığını düşünerek bu mekanı yarattığını söylüyor.

Covent Garden’dan Girne’ye…

Yetkili’ye mekanın isminin Londra Covent Garden’daki Papageno’yla bir ilişkisi olup olmadığını soruyoruz. Gülümsüyor…”İsmi tamamen ordan geliyor” diyor. Ve başlıyor “Amca” dediği Reşat Niyazi ile anısını anlatmaya.
“Bir akşam amcayla içmiştik. ’Gelin sizi yeni restoranıma götüreyim’ dedi. Giderken peşimize çalgıcıları da taktı. İçe içe Papageno’ya gittik. Ve bu mekanın kararını orda verdi. O yüzden de ismi Papageno…”
 Mekan’da Reşat Niyazi’nin resmi de gözlerden kaçmıyor…

Hayale sürükleyen detaylar…

Mekan ilginç dekoru ile de dikkat çekerken, Yetkili, kendi fikirleri doğrultusunda Mimar Yaprak Hamzalar’ın dokunuşuyla böylesi hoş bir mekanın yaratıldığını söylüyor…Ayrıca, sarı lacivert renklerdeki Papa isimli papağan da müşterileri hoş bir sürpriz şeklinde karşılıyor. Detaylar, mekana gidenleri adeta bir hayal yolculuğuna çıkarıyor.

Ev yapımı hamburgeri mutlaka deneyin

Öte yandan menüde az çeşit ancak iyi lezzete önem verilmiş…Papageno’nun ev yapımı hamburgerlerinin ünü ise kısa sürede sosyal paylaşım sitesi “facebook”ta dahi yayılmış durumda. Cahit Yetkili de , samimi bir şekilde ev yapımı hamburgeri mutlaka denememizi öneriyor…”Hamburgerlerimiz gerçekten de ev yapımıdır. Annem evde yapıyor” diyor. Ayrıca, birbirinden lezzetli kokteyller için de mekana müdavim olmuş kişiler az sayıda değil…

Saat 10:30’da açılan Papageno, 01:00’e kadar misafirlerini ağırlıyor. Cumartesi akşamları DJ eşliğinde birbirinden güzel şarkılarla keyifler doruklara çıkıyor. Direktör Cahit Yetkili, önümüzdeki günlerde mekanda haftanın bir gecesi karaoke düzenlemeyi ve bazı gecelerde de maçları göstermeyi planlıyor…