Medya Takip Merkezi (MTM), magazin dünyasının Nisan ayında medyada en fazla yer alan ünlülerini araştırdı. Gazete, dergi, TV kanalları ve online medya üzerinden hazırlanan rapora göre Cem Yılmaz, listede ilk sırada yer aldı. Acun Ilıcalı ve Kenan Işık, Cem Yılmaz’ı takip eden isimler oldular. İşte Nisan ayının en fazla konuşulan ünlüleri…

 

Medya Takip Merkezi’nin Nisan ayı verilerine göre, ayın en çok konuşulan ismi Cem Yılmaz oldu. Ünlü komedyen, 3 bin 714 haber adediyle listede ilk sırada yer aldı. Twitter’da 6 milyonu aşkın takipçisi olan Cem Yılmaz, 'Cem101mmx1' hesabıyla Instagram'a da üyelik başlatarak magazin basının ilgisini çekti. Twitter’dan paylaştığı selfie pozunun altına “Selfie-Kendikem” yazan Cem Yılmaz, ‘selfie’ kelimesine Türkçe karşılık arayan Türk Dil Kurumu’na kendine özgü üslubuyla göndermede bulundu.

 

Ünlü komedyenin izlenme rekorları kıran ve yılın en çok satan ürünlerinden olan “CM101MMXI Fundamentals” adlı DVD'si, magazin basınında da ilgi gördü. 2013 yılında eşi Ahu Yağtu'dan ayrılan Cem Yılmaz, yeni sevgilisi ile görüntülenince magazin gazetecilerine malzeme çıkarmış oldu. Cem Yılmaz’ın, Lösemili Çocuklar Vakfı’nın Türkiye’nin en donanımlı onkoloji kentini yapmak için düzenlediği ‘Bir Tuğla da Sen Koy’ kampanyası için  10 bin tuğla satın alması, onu öne çıkaran haberler arasında yer aldı.

 

MTM’nin aynı araştırmasına göre Nisan ayında en fazla konuşulan bir diğer isim, 3 bin 121 adet yazı ve haberle Acun Ilıcalı oldu. Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen’le birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesiyle gündeme gelen Ilıcalı, yapımcısı olduğu Survivor yarışması ile de haberlere sıklıkla konu edildi. 

Acun Ilıcalı’yı sırasıyla Kenan Işık, Necati Şaşmaz, Demet Akalın, Nejat İşler takip ettiler.