Halil YETKİNLİOĞLU

İngiltere’nin kolejleri ve üniversitesiyle ünlü kültür şehri Cambridge, İstanbul doğumlu modacı Reyhan Yazıcı Kızılağaç’ın “Fistanblue Koleksiyonu” na ev sahipliği yaptı.

Londra’ya 1 saat uzaklıkta olan ve Cam Nehri’nin çevrelediği Cambridge, bundan bir süre öncede Kraliçe Elizabeth tarafından Cambridge Dükü ve Düşesi seçilen İngiltere Prensi William ve eşi Kate’yi ağırlamıştı.

Müthiş bir mozaiği içinde barındıran Cambridge’de, beş gün sürecek 2014 Cambridge Moda Haftası (Cambridge Style Week 2014), Türk modacının ‘Osmanlı Kaftanları’ ve dillere destan  ‘İstanbul fistanları’ ile başladı.

 

Geçmiş ile geleceği buluşturdu

Moda Haftası’nın açılış gününde, Londra’da kariyerini sürdüren İstanbul doğumlu modacı Reyhan Yazıcı Kızılağaç’ın giyim ve takım tasarımları sergilendi. University Arms Hotel’in görkemli salonunda düzenlenen gecede modaseverler arasında,İngiltere’nin ünlü artistlerinin yanı sıra, Cambridge Üniversitesi Cebir ve Sayı Teorisi Profesörü Tony Scholl’un eşi olan dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay’da vardı.

Özenle seçilmiş Mercan Dede’nin ‘Nar-i Aşk’ müziği eşliğinde podyuma çıkan mankenler güzellikleriyle de dikkat çekti. Yaklaşık 45 dakika süren defilede mankenler, tasarımcı ve moda uzmanı Reyhan Yazıcı Kızılağaç’ın canlı renklerden, sıradışı malzemelerden oluşan yenilikçi kreasyonunu podyuma taşıdı. Anadolu ve Topkapı Sarayı’ndan esinlenerek hazırlanan “Fistanblue Koleksiyonu” geçmiş ile geleceği buluşturdu.

 

Modaya ‘Boğaziçi’ damgası

Kaftanların, şalvarların yanı sıra minimalist detaylı parçalarında yer aldığı koleksiyonda boğaziçi mavisi, nar çiçeği rengi tonları, siyah ve lacivertlerin yanı sıra altın rengi de detaylar da dikkat çekti. Boğaziçi mavisi, altın ve yosun yeşili renklerin hakim olduğu ayakkabılar tasarımcının doğup büyüdüğü Boğaz kıyılarından esinlenmiş. Kendisini ‘Boğaz köylüsü’ olarak tanımlayan tasarımcı ve moda uzmanı, kolleksiyonunda kullandığı sedef üzerine işlenmiş el boyası motiflerin bulutlara yansıyan çiçekler olduğuna işaret etti.

Osmanlı desenleri taşıyan altın kaplama takılar ise İstanbullu bir ‘tezhip’ sanatçısının elinden çıkmış. Çoraplar, Rize’de köylü kadınları elinde hayat bulmuş. Moda Haftası’nın organizatörlerinden Berrin Bugay-Lawler’in de yer aldığı gece sonunda Reyhan Yazıcı Kızılağaç koleksiyonu ile ayakta alkışlandı.

Reyhan Yazıcı Fashion and Style Consultancy adlı şirketi ile Koleksiyon ve imaj danışmanlığını yapmak da. Ayrıca moda yazarlığı yapmakta ve moda seminerleri de vermektedir.