Orhan İSMAİLOĞLU 

Fotoğraflar: Cüneyt ŞEN - Aytaç KARLICA 

Super Model Ajans’ın organizesi ile bu yıl ikincisi düzenlenen “Best Model Of KKTC” geçtiğimiz hafta Girne Merit Hotel’de gerçekleştirildi.

Best Model yarışmasına katıldığı için Günkut Ajans tarafından 2007 Miss Kuzey Kıbrıs Yarışması’nda kazandığı tacı elinden alınan Sevilay Aydın, Best Model Yarışması’nda “en iyi model” olarak seçildi.

Sunuculuğunu İbrahim Gayberi’nin yaptığı yarışmada, Londra’lı 24 yaşındaki Sevilay Aydın ve Girne’li 19 yaşındaki Onurhan Dülek birincilik aldı.

İkinciliği 15 yaşındaki Sonya Çetindal, 17 yaşındaki Kadir Demir; üçüncülüğü 16 yaşındaki Şermin Tunç ve 20 yaşındaki Emrullah Öğdüm elde etti.

 

Birçok ödül

Best Model Yarışmasına katılan 20 yarışmacıdan 14’üne ödül verildi.

 

Ödüller şöyle:

 “GHD”  güzeli( Good Hair Day ) Sevilay Aydın

Dostluk güzeli Merve Kuzum ve Emrullah Öğdüm

En iyi gülümseyen Yücel Aksan ve Gökmen Dipdere

En iyi yürüyen Merve Kuzum ve Mustafa Mayın 

En iyi Fizik Tuğna Özen ve Ahmet Bayram 

En iyi yüz Sonya Çetindal ve Cemal  Yakınses

En iyi İstikbal vadeden Pınar Ten ve Turgay Uçaner

En iyi Fotomodel Ezgi Yılmaz ve Batıkan Altıntaş 

 

Jüride seçkin konuklar vardı

   20 kişilik jüride Erkan Özerman, Türkiye’den gelen Best Model of The Turkey birincileri Ayşenur Özkan ve Burak Çelik, geçen yılın birincisi Sezgi Sena Aykay; Merit Park Hotel Halkla İlişkiler Sorumlusu Devrim Metin, Best Model of The Cyprus 2012 birincileri Bilge Gök ve Barış Ozan Varol, Kıbrıslı modacı Tezel Ziya ve Süper Model ajans sahibi Pınar Atman yer aldı. 

 

Geceden notlar 

**Best Model Kurucu Başkanı Erkan Özermen, “Bu yarışma Türkiye’de de yapılan dahil, güzellik yarışması değildir. Bu bir modellik yarışıdır. Kıyafeti en iyi taşıyanı seçiyoruz” dedi. 

**Erkan Özerman, 18 yaşından küçük katılımcıların noter ve ailelerinin izni olmadan Best Model Yarışması’na katılamayacaklarını belirterek 26 senedir bu şekilde çalışıldığını söyledi.

**Bu yıl ülkemizde birinci gelen Sevilay Aydın ve Onurhan Dülek, 23 Kasım’da Brüksel’de gerçekleşecek Best Model of The Word Yarışması’nda ülkemizi temsil edecek.

**Gecede jüride yer alan Kıbrıslı modacı Tezel Ziya, yeni saç stili ve kıyafetiyle beğeni kazandı. 

**Best Model of The Cyrpus 2012 yarışmasında birinci gelen Bilge Gök, giydiği abiyesiyle göz kamaştırdı.

**Zerdali Festivali’nde Basın Güzeli seçilen Ezgi Yılmaz, Best Model Yarışması’nda en iyi fotomodel seçildi.