Ünlü Sanatçı Bahar Gökhan’ın yeni albümü “Aşk Olsun” Ocak ayında Türkiye ve KKTC’de eş zamanlı olarak piyasalara çıktı. Albümde besteci ve söz yazarı Ayhan Başkal'ın 4, Türkay Altay'ın 3 ve Vesile Erdoğan'ın da 1 eseri yer alıyor.

Bahar Gökhan, 28 Mart’ta Regency Banqueting Suite’te, Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu Kurucularından Türkan Nalbantoğlu’nun davetlisi olarak  ve 29 Mart’ta Cyprus Mezze Bar’da Kemal Altunç’un organize ettiği albüm tanıtım gecesinde şarkılarını seslendirecek…

Misli KADIOĞLU

Ünlü Sanatçı Bahar Gökhan’ın yeni albümü “Aşk Olsun” Ocak ayında Türkiye ve KKTC’de eş zamanlı olarak piyasalara çıktı. Son günlerde gözler, albümünün çıkış parçası “Aşk Olsun”a klip de çeken Bahar Gökhan’da. Sanatçının bu son albümünde Kıbrıslı Türk söz yazarı ve bestecilerinin sekiz çalışmasının yer aldığı albümde besteci ve söz yazarı Ayhan Başkal'ın 4, Türkay Altay'ın 3 ve Vesile Erdoğan'ın da 1 eseri yer alıyor. Yeni albümün heyecanı ve yoğun bir tempo içerisinde bulunan Bahar Gökhan’la yeni albümü hakkında konuştuk. 

Gelir bazı derneklere bağışlanacak

“Bütün yaptığım işlerde yardım düşüncesi var” diyen Gökhan, yaptığı tüm işlerin sonuçlarından birilerinin mutlu olmasını istediğini ifade etti. Birçok işadamının ve başta Cumhurbaşkanlığı’nın sponsorluğunda çıkan albüm satışından elde edilecek gelirin bir kısmı Kanser Hastalarına Yardım Derneği, Diyaliz ve Böbrek Hastalarına Yardım Derneği, Diyabet Hastalarına Yardım Derneği, SOS Çocuk Köyü, İskele Sahil Lions Kulübü ve Denizli Gemikonağı Kalkındırma Derneği’ne bağışlanacak.



“Aldığım tepkiler çok olumlu”

Türk Sanat Müziği’ne gönül veren Bahar Gökhan, hem yavaş hem de hareketli parçaların yer aldığı albümde fantezi ve pop müziğe yakın şarkılar seslendirdiğini söyleyerek, Türk Sanat Müziği’nin tüm enstrümanlarına da yer verdiklerini anlattı. Aldığı ilk tepkilerden çok memnun olduğunu dile getiren Gökhan, ilk konserini de Yakın Doğu Üniversitesi’de tanıtım gecesinde verdiğini söyledi ve bizlerle mutluluğunu paylaştı.



28-29 Mart’ta Londra’da

Daha öncelerde de Londra’da konserler veren Bahar Gökhan çok yakında yine Londra’ya gitmeye hazırlanıyor. Bu konuda da konuşan Gökhan, 28 Mart’ta Regency Banqueting Suite’te, Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu Kurucularından Türkan Nalbantoğlu’nun davetlisi olarak  ve 29 Mart’ta Cyprus Mezze Bar’da Kemal Altunç’un organize ettiği albüm tanıtım gecesinde şarkılarını seslendireceğini söyledi. Ve kendisini dinlemek isteyen Londra’da yaşayan halkı da bu organizasyonlara davet etti.


Müzik onun gönlüne yerleşmiş…

Albüm heyecanı, albüm tanıtımı, konserler derken bizler Bahar Gökhan’ı biraz daha yakından tanımak istedik. Bahar Gökhan’ın müziğe olan tutkusu ilkokul yıllarına dayanıyor. Okul korolarında yer alan Gökhan daha sonra üniversitede Ziraat Mühendisliği Bölümü’nü kazanmış…Ancak müziği yaşamından hiç çıkarmamış, Ankara Radyosu’nda da yer alan Bahar Gökhan’ın annesi Lefkoşa doğumlu. Eşiyle evlenince bir süre Ankara’da yaşayan Bahar Gökhan daha sonra Kıbrıs’a yerleşmiş. Korolarda yer alan ve ilk konserini de 2009 yılında SOS Çocuk Köyü yararına veren Bahar Gökhan, bu süreçte İngiltere ve Türkiye’de de konserler verir. 2011 yılında “Bahar Şarkıları” albümünü çıkarır. Daha sonra Vesile Erdoğan’ın eserlerinden oluşan 5 parçalık “Bahara Vesile” adlı bir maksi single yapar.



Türkiye’de de tanıtım günü yapılacak

Müziğe gönül veren Bahar Gökhan Türkiye’de de yolunun açılmasını hedefliyor. Daha fazla kişiyle şarkılarını paylaşabilmek isteyen Gökhan, yeni albümünün Türkiye’deki tanıtımını Nisan ayı içerisinde yapmaya hazırlanıyor.