Doğan Barış Yaşar oyunculuk kariyerinde Show TV.’nin fenomen dizilerinden biri olan Çukur’da canlandırdığı Victor karakteri ile oyunculuk kariyerinde büyük bir çıkış yakalamıştı. Başarılı oyuncu daha sonra TRT Belgesel ekranlarında yayınlanan ve aynı zamanda 16 ülkede yayınlanmakta olan “Savaşın Efsaneleri” adlı dizide Vikinglerin unutulmaz krallarından biri olan Kral Guthrum rolüyle dünya sinemalarına ve televizyonlarına ilk adımı atmıştı.

Arka arkaya başarılı iki projede yer aldıktan sonra kendisine dünya sinemasını hedef alan Doğan Barış Yaşar daha sonra çekimleri Antalya’da yapılan yönetmenliğini Guy Ritchie’nin yaptığı başlıca rollerini dünyaca ünlü oyuncular Jason Statham, Hugh Grant ve Aubrey Plaza gibi isimlerle birlikte “Five Eyes” adlı filmde rol alarak başarısını perçinledi.

Doğan Barış Yaşar son olarak yer aldığı ve magazin basınında uzun süre konuşulan “Five Eyes” adlı sinema filmi hakkında “Filmde oynamam için teklif geldiğinde büyük bir heyecan ve mutluluk yaşadım. Sonuçta kariyerinin başında olan bir oyuncunun dünyaca ünlü bir yönetmen ve Hollywood yıldızları ile aynı sette ve filmde olması birçok oyuncuya nasip olmaz. Bu benim için büyük bir onurdu. Çekimlerimiz mükemmel geçti. Film bilindiği üzere aksiyon ağırlıklı bir film ve çok profesyonel bir ekiple çekiliyor. Oynadığım bölümlerde yönetmenimiz Guy Ritchie’nin rolümün hakkını vermemden sonra set ekibine beni göstererek “You good” demesi beni çok mutlu etti” dedi.

Açıklamalarına devam eden Yaşar “Jason Stantham bizim gibi genç oyuncuların idol olarak gördüğü bir oyuncudur. Bizler onların filmleri ile büyüyen bir nesiliz. Onunla aynı filmde olmak kaç kişinin yaşayabileceği bir olaydır. Sette bizlere gösterilen ilgi beni aşırı mutlu etti. Genelde bu tarz filmlerde aksiyon sahnelerinde dublör kullanılmasına rağmen kendime ait sahnelerimde dublör kullanılmaması da beni ayrıca mutlu etti” diyerek duygularını dile getirdi.