KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı yayınladığı yeni yıl mesajında, İngiltere’de yaşamlarını sürdüren tüm vatandaşların  yeni yılını kutladı. Tuncalı, 2014 yılının, herzamanki gibi dayanışma yılı olmasını diledi.

 

KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı yayınladığı yeni yıl mesajında, 2013 yılını geride bırakıp, yeni umut ve beklentilerle 2014 yılına merhaba demenin heyecanı içerisinde oldunan bu günlerde, İngiltere’de yaşamlarını sürdüren tüm vatandaşların  yeni yılını kutladı. Tuncalı mesajında,  “Her yeni yıl, geleceğe ümitle bakmamız için bize fırsatlar sunmaktadır. Bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek hepimiz için önemlidir. Toplumsal ve bireysel beklentilerimizin gerçekleşebilmesi için geçen bir yılın muhasebesini yapmalı ve yeni yıla ilişkin planlamalarımızı belirlemeliyiz. Olumlu sonuçlara ulaşmak için enerji ve zamanımızı verimli şekilde kullanmalıyız.” ifadelerini kullandı.

“Dayanışma ruhu bizi mutlu etti”

Türkler’in uzun bir tarihi geçmişe sahip olduğuna işaret eden Tuncalı, garantör ülke İngiltere ile KKTC arasındaki ilişkilerde İngiltere’de yaşayan Türkler’in büyük rolü bulunduğunu belirtti. Tuncalı, “İngiltere’de sosyal ve siyasi hayatın her alanında büyük başarılara imza atmış olan Kıbrıs Türk Toplumunun dinamik bireylerisiniz. Yoğun geçen 2012-2013 yılı faaliyetlerimizde, milli ve dini bayramlarımız ile kültürel, sosyal ve sanatsal etkinlikler vesilesiyle vatandaşlarımızın bu güçlü dinamizm ve dayanışma ruhunu görmek bizleri mutlu etmiştir. İngiltere’de yaşayan siz sevgili kardeşlerimizin birlik ve dayanışma içerisinde aktif çalışmalarına yeni yılda da devam edeceklerine inanıyorum” dedi.

Her zaman Kıbrıs Türk toplumunun yanında

Temsilciliğin, her zaman vatandaşların yanında ve her zaman hizmetinde olduğunu belirten Tuncalı, temsilcilikteki tüm görevlilerin İngiltere’deki Kıbrıslı Türklerle KKTC arasında köprü vazifesi görmeye devam edeceğinin altını çizdi. Hoşgörü ve anlayış içerisinde çalışmalarını sürdürürken, Devletin ilgisini ve desteğini en iyi şekilde halka yansıtacaklarını vurgulayarak, 2014 yılının, herzamanki gibi dayanışma yılı olmasını diledi. Tuncalı, KKTC ve İngiltere Kıbrıs Türk toplumunun  başarılı bir yıl geçirmesi temennisinde bulundu.