Meclis Başkanı, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Milletvekili Sibel Siber ve CTP-BG Lefkoşa Milletvekili Birikim Özgür, CTP-BG Londra Dayanışma Derneği yetkilileriyle bir araya geldi.

 

CTP-BG Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantıda Kıbrıs’taki son durum, çözüm süreci, İngiltere temasları ve orada yaşayan Türklerin durumu konuşuldu.

 

CTP-BG Londra Dayanışma Derneği Başkanı ve Sekreteri Direnç Özbarış, Cemal Arkut, İlker Kılıç, Hulus İbrahim, Kamil Ahmet, Hasan Raif, Mehmet Özerge ve Cavit Kırıkyalı’nın katıldığı toplantı Radisson Blu Hotel'de gerçekleşti.

 

SİBER: “KIBRIS TÜRK TOPLUMU TANINIYOR”

 

Açıklamaya göre, Meclis Başkanı Sibel Siber toplantıda yaptığı konuşmada, KKTC’nin devlet olarak tanınmadığını ancak Kıbrıs'ta iki toplum olduğunu ve Kıbrıs Türk toplumunun tanındığını belirtti.

 

Siber, tanınmış olan bu toplumun seçilenlerinin dinlenmesi gerektiğini, onların bu tanınan toplum tarafından seçildiğini ve kendisinin de seçilenlerin başkanı olduğunu söyledi.

 

Bu yaklaşımla görüştüğü kişilerden olumlu tepkiler aldığını söyleyen Siber, muhataplarının kendisiyle yakından ilgilendiklerini ifade etti.

 

Bunlardan en önemlisinin Foreign Commonwealth Genel Sekreteri’nin kendisi ile görüşüp yakından ilgilendiğini ve dikkatle dinlediğini dile getiren Siber, “Dolayısıyla bu temaslar devam edecek ve her şey yolunda giderse önümüzdeki sonbaharda burayı tekrar ziyaret edeceğiz” dedi.

 

Siber, Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türklerle yapmış olduğu temaslarda da olumlu sonuçlar aldığını ve burada yaşayan toplumla daha yakın ilişki kurulması gerektiğini kaydetti. Siber, Kıbrıs'a döner dönmez bunun için gerekli çalışmalara başlayacağını söyledi.