Fransa’nın başkenti Paris’te, 1997 yılında bir trafik kazasında hayatını kaybeden eski İngiltere Prensesi Diana ve Dodi el Fayed’in ölümüyle ilgili bir flaş gelişme yaşandı. Prenses Diana, sevgilisi Dodi el Fayed ve Fransız şoförlerinin İngiliz Ordusu’nun elit komando birliği SAS’ten bir çavuş tarafından öldürüldüğü istihbaratını alan Scotland Yard, bu gelişmeyi ciddiye aldıklarını açıkladı.

Yayınladığı bildiride Metropolitan Polisi, Paris’te 31 Ağustos 1997’de tünelde meydana gelen kazayla ilgili  elde ettiği yeni istihbaratın doğruluk derecesini Özel Suç ve Operasyonlar kumandasındaki uzmanlarına araştırtacaklarını bildirirken ilk Paget araştırmasının üç yıl sürmesi ve çok pahalıya patlaması nedeniyle, “Yeni bir soruşturma başlatmıyoruz ve araştırmamız Paget Operasyonu kapsamında değil” demekle yetindi. Ancak bulgulara göre yeni bir soruşturma açılması bekleniyor.

BBC ayrıntılara girmeden yeni istihbaratın polisin eline geçtiğine değinirken SKY Televizyonu verdiği ilk haberlerde istihbaratın  son birkaç gün içinde eski bir askerin kayınpederi ve kayınvalidesi tarafından polise sızdırıldığını bildirildi. Bu istihbaratta Prenses Diana’nın ölmeden önce tuttuğu Günlüğü’nün varlığına dikkat çekildi.

Diana ve Dodi el Fayed’in ölümlerinin Yargıç Lord Scott Baker başkanlığında bir kurul tarafından 2007-2008 yıllarında Yüksek Kraliyet Mahkemesi’nde soruşturulduğuna dikkat çeken Metropolitan Polis, ayrıntılara girmedi ama Mirror Grubuna bağlı Sunday People gazetesi, istihbaratın kaynağı tarafından elle yazılmış mektubu yayınladı.

SAS’ın Prenses Diana’nın ölümünün arkasında olduğunu ileri süren 7 sayfalık mektuptan Savunma Bakanlığı’nın ve Askeri Savcılığın yazıldığı 2011 yılı Eylül ayından beri haberdar olduğu anlaşıldı.

Kaynak: Hürriyet Gazetesi