4'lü koalisyon hükümetinin programında yer alan yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türklere yönelik proje ile ilgili takvim işliyor.

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, bu kapsamda Londra'da temaslarda bulunacak.

 

Bir dizi etkinlik düzenleniyor

 

Özersay'ın Londra ziyareti kapsamında KKTC Londra Temsilciliği de bir dizi etkinlik düzenleyecek. 

Bu kapsamda, “Yurtdışı Kıbrıslı Türkler Projesi”nin lansmanı, Dışişleri Bakanı Özersay'ın katılımıyla  19 Temmuz Perşembe  saat 19:30’da Wood Green'de yer alan Grand Palace Banqueting Suite'te gerçekleştirilecek. 

KKTC Londra Temsilciliği, Güney Londra’dan etkinliğe katılmak isteyen Kıbrıslı Türklere yönelik gidiş-dönüş ulaşımı sağlayacak. Bu çerçevede, saat 18:00’de Bromley Civic Centre’den otobüs kalkacak.

Özersay, Londra ziyareti kapsamında, "biz/us” isimli fotoğraf sergisinin açılışını da gerçekleştirecek. Sergi, 20 Temmuz Cuma  günü saat 15:00’te Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yer alacak. Sergi, 22 Temmuz Pazar günü hariç, 24 Temmuz'a kadar ziyarete açık olacak.

 Dışişleri Bakanı Özersay, ayrıca, Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle İngiltere'de yaşayan Kıbrıslı Türklere yönelik olarak 20 Temmuz Cuma akşamı resepsiyon verecek. Saat 20:00'de başlayacak resepsiyon, Hyatt Regency'de bulunan The Churchill Hotel'de yer alacak. Resepsiyon öncesinde, saat 19:00'de de konser verilecek.

 

Anket çalışması gerçekleştirildi

 

Dışişleri Bakanlığı, kişilerin mesleklerini, yaş gruplarını, göç etme tarihlerini ve hangi konumda olduklarını belirlemek amacıyla yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türklere yönelik anket çalışması başlatmış, projenin İngiltere ayağı geçtiğimiz ay Londra'da düzenlenen festivalde gerçekleştirilmişti.

Anketle ilgili değerlendirmenin ardından yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türklere yönelik lansman, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay'ın katılımıyla Londra’da yapılacak.