Halil YETKİNLİOĞLU/ LONDRA

Londra Büyükşehir Belediyesi (Greater London Authority), yoğun Türk nüfusunun yaşadığı Enfield Belediyesi’ne sosyal konut yapılması için 18 milyon kredi verdi.

Saray Karakuş’un başkanlığını yaptığı Enfield Belediyesi’nin İşçi Partili lideri Nesil Çalışkan, alınan para ile belediye sınırları içerisine 571 belediye evi yapılacağını duyurdu.

İşçi Partisi’nin daha fazla sosyal konut ve daha fazla ev politikası çerçevesinde verilen kredi ile Enfield Belediyesi sınırları içinde yeni evler yapılacak. Bir süredir devam eden görüşmeler sonucunda karara bağlanan para ile hızlı bir şekilde belediye evleri yapılacağınının müjdesini veren Çalışkan, Sadiq Khan’ın Başkan olduğu Londra Belediyesi’nden alınan paranın en isabetli şekilde kullanılacağını belirtti. Belediye evi ve sosyal konut üretmek konusunda tüm fırsatları kullanmak istediklerini kaydeden Çalışkan, yaptığı açıklamada Meridian Water projesi dahil, diğer projeler üzerinde de yoğun olarak çalıştıklarını ifade etti. Enfield’in halen Belediye Başkanlığı görevini Saray Karakuş yapmaktadır.

PARALARLA 11 BİN KONUT YAPILACAK

Edmonton ve Enfield bölgelerinin çehresini değiştirmesi beklenilen Maridian Water projesi sırada bekliyor. Önceki yıllarda ihalesi yapılan fakat yüklenici Çinli şirketin vazgeçmesi nedeniyle durdurulan Meridian Water Projesi tamamlandığında bölgede büyük değişim yaşanacak. Edmonton bölgesinde yapılacak proje kapsamında evler ve işyerlerinden oluşan 11 bin konut yapılacak. Bölgede büyük ekonomik canlanma sağlayacak proje için toplamda 6 milyar değerinde yatırım yapılacak. Yeşil bir çevre içinde spor alanları, iş yerleri okullar, alış veriş merkezleri, yürüme ve koşma platformları bulunacak. Meridian Water’ın bir başka özelliğide bölgede yaşayanlar başta olmak üzere sağlıklı, alınabilir konutlar sunuyor olması. IKEA’nın bulunduğu bölgenin etrafında gerçekleşecek proje Enfield Belediyesi tarafından yürütülüyor. Bölgeye yapılacak projeye hizmet vermek için kurulan tren istasyonu ise tamamlanmak üzere.

Para1: Enfield Belediye Meclis Üyesi Güney Doğan, Ahmet Karahasan, Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çetinkaya ve Enfield Belediyesi Lideri Nesil Çalışkan (soldan- sağa).

Para2-3-4: İşçi Partili (Labour Party) Enfield Belediyesi Lideri Nesil Çalışkan.

Para4: Maridian Water Projesi.

Para5: Enfield Belediyesi logosu…