Derneğin yenilenen, Londra'daki kendi binasında düzenlenen resepsiyona, dernek üye ve dostları katıldı. Çok samimi bir atmosferde geçen gecede, kısa bir konuşma yapan dernek başkanı Derman Saraçoğlu, KTDD'nin, gerek İngiltere'de yaşayan gerekse Kıbrıs'taki toplumumuzun ve ülkemizin sorunlarına ilişkin daha etkin olabilme yönunde ileriye dönük hedeflerini sıraladıktan sonra, Kıbrıs konusunda da özetle şunları söyledi;


“Kıbrıs'ta ayni anda iki yönlü bir süreç yaşanıyor. Biri, iki toplum lideri arasında süren barış gorüşmeleridir. Dış etkenlerin, konjektürün de etkisiyle, şu ana kadar her iki toplumun liderlerinden, masadan ve çevresinden yansıyan bilgi ve göstergeler, çözüm ve barış yönünde yol alındığına, bunun devam edeceğine işaret etmektedir. Ancak yine Kıbrıs'ta, dıştan daha az bilinen ve görülebilen diğer bir durum daha ilerletilmektedir. Bu ise, Türkiye'nin, Ankara'nın Kıbrıslı Türkler üzerinde baskısını her geçen gün artırıp derinleştirmesidir. Özellikle son dönemde, su konusu da kullanılarak, olası bir çözüm öncesinde Ankara, Kıbrıs'ta bugüne kadar elde ettiğinden çok daha fazla kalıcı olabilecek biçimde, Kıbrıs'a ait değerleri, eline geçirmeye, kendi üzerine yazmaya çalışmaktadır. Hal bu iken, önünde tek bir seçeneği vardır Kıbrıslı Türklerin, Kıbrıs Türk Toplumu'nun. O da ilerlemekte olan barış sürecini desteklemektir. İçte ve dışta yaşayan Kıbrıslı Türkler sürece katkı koyup desteklemelidirler. Kıbrıslılar sürece birlikte destek vermeli birlikte katkı yapmalıdırlar. Başka yol yoktur. Aksi halde sözünü ettiğim ikinci ve daha az bilinen durum, Kıbrıslı Türklerin Toplumsal sonunu getirebilir Kıbrıs'ta”.

KTDD'nin etkinliğine, CTP Londra, AKEL Londra, İngiltere Kıbrıslılar Birliği, Kıbrıslı Kayıp Şahıslar Komitesi (UK), Mağusalılar Örgütü ve Enfield Kıbrıslılar Derneği'nden Kıbrıslı Türk ve Rum temsilciler de katıldılar.Kıbrıs'ın Dostları Örgütü Koordinatörü Mary Southcott'da geceye katılanlar arasındaydı.