İngiltere'de, burka giyen Müslümanları çöp torbasına benzeten belediye meclisi üyesi Chris Johannides, partisinden uzaklaştırıldı.

 

Türkçe konuşan toplumun da yaşadığı Londra'nın kuzeyindeki Enfield bölgesinin Kıbrıslı Rum belediye meclisi üyesi olan Johannides, burka giyen bir kadın ile çocuk ve yanlarında duran iki siyah çöp torbasının fotoğrafını sosyal paylaşım sitesi Facebook'a koyarak, "O kadını gördüm ve kendisine üç güzel çocuğu olduğunu söyledim. Gıcık olup beni tehdit etmemeliydi. Affedilebilir bir hataydı" diye yazmıştı.

 

Tepkilerin ardından fotoğrafı kaldıran ancak partisi başta olmak üzere birçok kişinin tepkisini çeken Johannides, İngiltere Başbakanı David Cameron'ın lideri olduğu Muhafazakar Parti'den yürütülen soruşturma sonrasında bir yıl uzaklaştırıldı. Johannides böylece Mayıs ayında yapılacak yerel seçimlerde aday gösterilmeyecek.

 

2006 yılında 26 yaşındayken Muhafazakar Parti'den belediye meclisi üyeliğine seçilen Johannides, 2018 yılındaki yerel seçimlerde de aday olmak istediğini söyledi.