7'den 70'e her yaştan insanın katıldığı, çocukların oyunlar oynayıp, büyüklerin kahkahalar attığı festivale katılanlardan olumlu yorumlar geldi.

Türk Toplumu Futbol Federasyonu, Kıbrıs Türk Toplum Merkezi, Londra Türk Masterler, Kıbrıs Türk Cemiyeti, Kıbrıslı Sanatçılar Platformu ve Şeh Nazım Dergahı kurumlarının birleşip beraber oluşturduğu Turkish Cypriot Trust UK tarafından düzenlenen festival,

Baroness Meral Hussein, Enfield Belediye Başkanı Saray Karakuş, Enfield Lideri Nesil Çalışkan, KKTC Londra Konsolosu Ülkü Alemdar ve Enfield Milletvekilli Joan Ryan gibi önemli isimleri de ağırladı. 

 

Festival toplumsal bir şölendi

 

Karpuz standından ''magarına bulli'' standına kadar Kıbrıs mutfağına özgü yiyecek ve içeçeklerin yer aldığı festival alanında katılımcıların bazıları yere piknik kurarak, bazıları da sahne karşısına oturarak özlenilen Kıbrıs lezzetlerini tattılar. 
Çocukların balonlar tuttuğu, şişme oyun alanlarında zıpladıkları, futbol akademisi alanında futbol öğrenip atışlar yaptıkları Kıbrıs Türk Kültür ve Sanat Festival'i özellikle çocuklu aileler için unutulmaz bir pazar günü oldu. 

 

Parodiler ve tiyatro oyunları izleyicileri kahkahaya boğarken, Folk-Der grubunun oynadığı Kıbrıs'a has halk dansları her kesimden insanın müzik eşliğinde el çırpmasına ve eğlenmesine neden oldu

 

El işi, kitap ve hediyelik eşya satan standlar da Kıbrıs'a hasret olan katılımcılardan bayağı ilgi topladılar. Kıbrıslı sözcüklerini içeren bardak ve t-shirtlerden, renkli takılara kadar birsürü farklı hediyelik eşyanın bulunduğu bu standlar da festivalin dikkat çekici parçaları oldular. 

 

Sahnedeki sanatçıların her dakika farklı bir performans sergilemeleri, yemek ve eşya standlarındaki satıcıların kalabalığa rağmen müşteriye olan ilgisi ve herkesin birbirine olan Kıbrıs'a has samimi konuşmaları sayesinde festival alanında tam bir panayır yaşandı. 

 

 

Bu panayır Kıbrıslı Türkler için bir buluşma nedeni oldu

 

Londra yanı sıra Kuzey Kıbrıs’tan da festivale katılanların tanıdıklarıyla buluşma şansı yakalamaları festivali daha anlamlı ve duygusal bir etkinlik haline getirdi. 

Kıbrıs Türk Kültür ve Sanat Festival'i uzun süre birbirini görmeyen arkadaşların ve aile bireylerinin de kavuştuğu festival oldu. 

Kıbrıs kültürünü Londra gibi çok milletli ve kalabalık bir ülkede yaşatma başarısını elde eden Festival, hem organize edenlerin hem de katılımcıların asla unutamayacakları ve yinelenmesini istedikleri bir gün olarak akıllarda kaldı.