Halil YETKİNLİOĞLU

 

LONDRA’da yaklaşık 10 yılı aşkın bir süredir İngiltere Türk Toplumuna ve eğitimcilerine eğitim konusunda  gönüllü hizmet veren İngiltere Türk Öğretmenler Derneği, yeni eğitim yılının ‘ilk’ toplantısını gerçekleştirdi.

T.C. Londra Büyükelçiliği Yunus Emre Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleşen ‘tanışma’ toplantısının konukları arasında Büyükelçilik Müsteşarı Ferit Orçun Başaran, Eğitim Müşavir Vekili Uğur Yıkan, KKTC Kültür ve Eğitim Ataşesi Hasan Sarper Kortay, Imperial Koleji Kanser Biyolojisi uzmanı ve Turkuas UK Vakfı Başkanı Prof. Mustafa Camgöz, aynı kurumun Yönetim Kurulu üyeleri, Londra Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Mevlut Ceylan ve Irak Türkmen Cephesi yöneticilerinden İmad Saqi de yer aldı. Londra Eğitim Müşavirliği öğretmenlerinden Nesin Erez’in sunuculuğunu üstlendiği toplantının açılış konuşmasını İn­giltere Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Mansur Işıkbol, gerçekleştirdi.

 

 

Derneğin amaçları sıralandı
Katılımcılara teşekkür eden Başkan Işıkbol, derneğin amaçlarıyla ilgili özetle şunları söyledi: “İngiltere’de yaşayan Türk öğretmenleri ve öğretim üyelerini bir çatı altında toplamak. Türk öğretmenlerin sorunlarına yardımcı olmak. Türk öğretmenler arasında iş birliği sağlamak, dostlukları pekiştirmek. Türk Dili ve Kültürü’nün gelişmesine yönelik çalışmalar yapmak. Türk öğrencilerin eğitim ve öğretimlerini desteklemek ve içinde yaşadıkları topluma uyumlarına yardımcı olmak. Türkiye’den gelen öğretmenlere İngilizce dili, kültürü, eğitim sistemi ve uyum konusunda tanıtıcı çalışmalar yapmak. Konferans, seminer vb. etkinlikler düzenlemek. Okullarımızın çatı kuruşu olan Konsorsiyum başta olmak üzere benzer amaçlarla çalışma yapan bütün kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapmak.”

2013- 2014 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar dileyen  Büyükelçilik Müsteşarı Başaran, toplantıyı gerçekleştiren kurum başkanı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

 

 

Türk Dili ve Kültürü’nün önemi
Çocuklarımızın Türk Dili ve Kültürü’ne sahip çıkmalarını, aydın bireyler olarak yetişmelerini beklediğini kaydeden Başaran, öğretmenlerimize çok iş düştüğünü ifade eden Başaran, yeni Eğitim ve Öğretim Yılı’nda önemli gün ve haftalarda yapılacak etkinliklere öğrencilerin, en güçlü şekilde kutlamalarını sağlamak üzere gayret göstermelerini beklediğini söyledi. Bu konuda öğretmenlerimize büyük görevler düştüğünü ifade eden Başaran, önümüzdeki zaman biriminde “Cumhuriyetimizin 90. yılı, KKTC’nin ise 30’ncu yılı kutlamalarının yapılacağını” hatırlattı. 

Daha sonra sırasıyla kürsüye davet edilen Eğitim Müşavir Vekili Yıkan, KKTC Kültür ve Eğitim Ataşesi Kortay, Imperial Koleji Kanser Biyolojisi uzmanı ve Turkuas UK Vakfı Başkanı Prof. Camgöz’de yaptıkları konuşmalar da, toplantıyı gerçekleştiren İngiltere Türk Öğretmenler Derneği Başkanı  Işıkbol’a, Yönetim Kurulu Üyesi ve öğretmenlere teşekkür ettiler, her zaman desteğe hazır olduklarını dile getirdiler.