Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, Kıbrıs’ta yeni başlayan müzakere sürecinde de Kıbrıs Türk halkına desteklerinin süreceğini, bu desteğin azalmadığını ve hiçbir şekilde de azalmayacağını söyledi.

 

Çeviköz, Londra temaslarını sürdüren Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve milletvekilleri onuruna rezidansında yemek verdi.

 

Büyükelçilik yetkililerinin de yer aldığı çalışma yemeğine, milletvekilleri Birikim Özgür, Ergün Serdaroğlu, İzlem Gürçağ Altuğra ve Zeki Çeler yanında KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı da katıldı.

 

“YÜREKTEN DESTEKLİYORUZ”

 

Yemekte yaptığı konuşmada, KKTC’nin geleceği açısından fevkalade önemli yeni bir görüşme sürecine girildiğini kaydeden Çeviköz, Ankara’nın ve tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Kıbrıs davasını yakından takip edip yürekten desteklediğini vurguladı.

 

Büyükelçi Çeviköz, bu destekte hiçbir azalma olmadığını ve hiçbir şekilde azalma olmayacağını ifade ederek, Kıbrıs Türk halkına uluslararası alanda desteğe her zaman hazır olduklarını söyledi.

 

Çeviköz, büyük umutlarla başlayan süreçte Kıbrıs Türk halkının Türkiye’nin desteğini her zaman arkasında hissedeceğini belirtti.

 

“BİZDE KADININ ADI VAR”

 

Büyükelçi Ünal Çeviköz, rezidansta daha önce KKTC’den birçok üst düzey yetkiliyi ağırladıklarını ancak bir hanımefendiyi ilk kez ağırladıklarını belirterek, “Bizde kadının adı var” dedi ve Meclis Başkanı Siber’in KKTC’nin yüzünü, çehresini yansıtmasından ve davasını yürütmesinden onur duyduklarını kaydetti.

 

Meclis Başkanı Sibel Siber de, sıcak karşılama ve destek konuşması için Büyükelçi Çeviköz’e teşekkür etti.