KKTC Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gazimağusa Milletvekili Resmiye Eroğlu Canaltay, Londra’daki ziyaretleri kapsamında Kıbrıs Türk Gençlik Birliği İngiltere (KTGBİ) Başkanı Nafiya Horozoğlu ile bir araya geldi.

Kıbrıs Türk Gençlik Birliği İngiltere Başkanı Nafiya Horozoğlu bu görüşmede, İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türk gençlerin ciddi bir asimilasyon süreci yaşadıklarını belirtti. Nafiya Horozoğlu, asimilasyon sürecindeki gençlerin kültürlerini öğrenmeleri ve yaşatabilmeleri için Kıbrıs’ta ki gençlik kamplarına katılmalarını istediklerini açıkladı.

Milletvekili Resmiye Eroğlu Canaltay ise, görüşmede KTGBİ’nin her türlü çalışmasına destek vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Resmiye Eroğlu Canaltay, yurtdışında yaşayan gençlerin Kıbrıs’a gelişlerini kolaylaştıracak ve ülkeleri ile bağlarını güçlendirecek çalışmalarda KTGBİ ile birlikte çalışacaklarını dile getirdi.

Horozoğlu: Gençlerimiz asimilasyon süreci yaşıyor

Kıbrıs Türk Gençlik Birliği İngiltere Başkanı Nafiya Horozoğlu konuşmasının başında İngiltere’de doğup büyüyen ve Kıbrıs’tan eğitim amacıyla İngiltere’de bulunan gençler tarafından geçtiğimiz aylarda oluşturulan birliklerinin proje ve çalışmaları hakkında milletvekili Canaltay’a bilgiler verdi.

Nafiye Horozoğlu, birliğin İngiltere’de bulunan Kıbrıslı Türk gençliğin beraberlik ve dayanışma sağlayabilmesi, işbirliği içerisinde olmaları ve kültürlerini koruyabilmeleri amacıyla kurulduğunu kaydetti.

Amaçlarının özellikle İngiltere’de do­ğup büyüyen gençlere kültürlerini ve tarihlerini tanıtmak olduğunu ifade eden Başkan Horozoğlu :“ özellikle de gençlerimiz ciddi bir asimilas­yon süreci yaşıyor. Gençler kültür­lerini öğrenmeli ve yaşatmalı bu ne­denden dolayı İngiltere’deki gençlerin, Kıbrıs’taki gençlik kamplarına katılmasını istiyoruz. Böylece İngiltere’deki gençler Kuzey Kıbrıs ile köprü kurmuş olacak ve kültü­rel bağları güçlenmiş olacak.” dedi.

Canaltay: Çalışmalarınıza destek vereceğiz

UBP Milletvekili Resmiye Eroğlu Canaltay ise, Kıbrıs Türk Gençlik Birliği’nin kurulmasında öncülük eden gençleri kutlarken, yapılacak her türlü çalışmaya destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Resmiye Eroğlu Canaltay, İngiltere başta olmak üzere yurtdışında yaşayan gençlerin Kıbrıs’a gelişlerini kolaylaştıracak, ülkeleri ile bağlarını güçlendirecek ve Kıbrıs’taki tarihi ve kültürel değerleri yakından tanıyacakları projeler üzerinde KTGBİ’ye birlikte çalışacaklarını dile getirdi.