YENİ BAŞKAN SERVET HASSAN...West End’deki Troy Hotel’de gerçekleşen genel kurulda, Servet Hassan oybirliğiyle başkanlığa seçildi

Mihrişah Safa

Londra’da 2002'den beri faaliyet gösteren önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Britanya Türk Kadınları Derneği (BTKD), 16’ıncı genel kurulunu yaparak, yeni başkan ve yöneticilerini seçti. BTKD’nin yeni dönem başkanlığına Servet Hassan oybirliğiyle getirildi.

West End’deki Troy Hotel’de gerçekleşen genel kurul, divanın seçimi ile başladı.

Divan başkanlığına Servet Hassan, yardımcılığına Mihrişah Safa, sekreterliğe de Nilgün Yıldırım seçildi.

Daha sonra başkan Maviş Fuchs faaliyet raporunu okudu. Fuchs, derneğe 6 yılı başkan olmak üzere 11 yıl hizmet verdiğini, Türkiye, İngiltere ve çeşitli ülkelerde, değişik kurumlara yardımda bulunduklarını belirtti.

Fuchs, derneğin kurucu başkanları Sefire Handan Haktanır, Semiha Todd ile onursal başkanları sefireler Esin Alptuna, Bernev Alpogan, Emel Çeviköz, Esra Bilgiç, geçmiş dönem dernek başkanları, yönetim kurulu ve dernek üyelerine, derneğe verdikleri destek ve yardımları için teşekkür etti.

Genel Kurulda, faaliyet raporunun onaylanmasından sonra mali rapor okundu ve raporun aklanmasıyla seçimlere geçildi.

Daha önce de iki dönem başkanlık yapan Servet Hassan başkanlığa aday gösterildi. Hassan, üyelerin oybirliği ile 16’ıncı dönem BTKD başkanlığına getirildi.

Yeni yönetim

Genel kurulda yeni yönetim de belirlendi.

Mihrişah Safa, Itır Sökmen, Sevgül Özkor, Deniz Harput ve Funda Aksanoğlu asil üye, Nesrin Cömert, Seval Parlar, Nilgün Yıldırım ve Burcu Köstem yedek üyeliğe seçildiler.

Denetleme Kurulu’nda da Hatice Alev, Zehra Kalkay ve Zeliha Eggleden, Uzlaşma Kurulu’nda ise Maviş Fuchs, Kifaye Kaya ve İmren Taner görev yapacak.

Derneğe uzun yıllar emek veren Maviş Fuchs, yeni başkan Servet Hassan ve yönetim kurulu üyelerini kutlayarak, kendilerine her zaman destek vereceğini söyledi ve başarılar diledi.

İlk faaliyet

Yeni başkan Servet Hassan konuşmasında, Maviş Fuchs ve yönetim kuruluna büyük bir özveriyle gerçekleştirdikleri başarılı çalışmaları için teşekkür etti. Hassan, derneğin ilk faaliyetinin, 13 Mart Çarşamba günü, Lordlar Kamarası’nda gerçekleştirecekleri “Dünya Kadınlar Günü” kutlaması olacağını açıkladı.

Servet Hassan kimdir?

Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden 1986 yılında mezun olduktan sonra eğitim amacıyla İngiltere'ye geldi.

Evli ve yetişkin üç çocuk annesi.

15 yıldır gönüllü olarak sivil toplum çalışmaları ve lobi faaliyetleriyle yakından ilgilenen Servet Hassan, çeşitli Türk ve yabancı derneklerin yönetim kurullarında görev aldı.

Halen, 2014 yılından bu yana kurucusu olduğu Çanakkale Anma Platformu'nun başkanı ve Gallipoli & Dardanelles İnternational Derneği'nin yönetim kurulu üyesi.

2003 yılından bu yana üyesi olduğu Britanya Türk Kadınları Derneği'nde çeşitli görevlerde bulundu ve derneğin 8. ve 9. dönem başkanlığını yaptı.