18 Mayıs 2025 Pazar günü sabah saatlerinde Lefkoşa ve İskele’de bisiklet sporuna yönelik iki ayrı yarış organizasyonu gerçekleştirilecek. Etkinlikler, Kıbrıs Türk Triatlon Federasyonu ile Kıbrıs Türk Bisiklet Federasyonu iş birliğinde düzenleniyor.

Kıbrıs Türk Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenecek triatlon yarışının bisiklet bölümü, İskele-Karpaz Anayolu üzerinde, Ötüken Çemberi ile The Arkın İskele Hotel Çemberi arasında kalan güzergahta yapılacak. Yarış boyunca bisikletçilere polis eskortu eşlik edecek. Sporcuların güvenliği amacıyla, güzergâh üzerindeki kavşak ve çemberler geçici olarak araç trafiğine kapatılacak.

Aynı saatlerde, Kıbrıs Türk Bisiklet Federasyonu tarafından Metehan-Alayköy Çevre Yolu üzerinde bisiklet yarışı düzenlenecek. Bu kapsamda, Sevgi Çemberi ile Alayköy Çemberi arasında kalan yol kesimi, çift yönlü olarak tamamen araç trafiğine kapatılacak. Sürücüler için alternatif güzergahlar kullanılacak.

Yarışların gerçekleştirileceği saat aralığında, sürücülerin belirtilen yol güzergahlarında yavaş ve dikkatli seyretmeleri, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları, hem kendi güvenlikleri hem de sporcuların can güvenliği açısından büyük önem taşımaktadır.

Karakaya: Katiller gün yüzü görmeyene kadar adalet mücadelemiz devam edecek
Karakaya: Katiller gün yüzü görmeyene kadar adalet mücadelemiz devam edecek
İçeriği Görüntüle

Yarışların 07.00 ile 12.00 saatleri arasında tamamlanması planlanıyor.