Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa Milletvekili Sıla Usar İncirli, Yeniceköy Muhtarlığı ve Değirmenlik Belediyesi tarafından yapılan çalışması sonucu gerçekleştirilen sergiye katıldı.  

Çağdaş, maharetli, yetenekli ve çalışkan öğretmen ve kursiyerlerin kağıt kıvırma, altın işi, jüt ipi, dantel angles, kurdele, seramik hamur, kristal mozaik ve özellikle bambu örme işlerinin büyüleyici olduğunu ifade eden İncirli, “birçok kez dile getirdiğimiz gibi ülkemizde yerel üretim ürünleri turizm alanında mutlaka değerlendirilmelidir. Turizm Bakanlığı dikkatini köy kadınlarımızın el işi üretimlerine çevirmeli ve bu eşsiz ürünleri değerlendirmelidir” dedi.  

“Emeklerine hayran kaldım” 

İşte İncirli’nin paylaşımı: 

“Yaşam üretimi, üretim ise güzelliklerle birlikte yeniden yaşamı doğurur. Müthiş bir döngü. Yeniceköy Köy Muhtarlığı, Değirmenlik Belediyesi ve köy kadın kursu öğretmeni Nahide Kurumanastırlı ile kursiyerlerinin birlikteliği yüzlerce incinin parlaklığı ve zarafetinde bir sergiyle sonuçlandı. Çağdaş, maharetli, yetenekli ve çalışkan öğretmen ve kursiyerlerin kağıt kıvırma, altın işi, jüt ipi, dantel angles, kurdele, seramik hamur, kristal mozaik ve özellikle bambu örme işleri bizleri büyüledi. En gencinden en yaşlısını kadınlarımızın emeklerine hayran kaldık. Birçok kez dile getirdiğimiz gibi ülkemizde yerel üretim ürünleri turizm alanında mutlaka değerlendirilmelidir. Turizm Bakanlığı dikkatini köy kadınlarımızın el işi üretimlerine çevirmeli ve bu eşsiz ürünleri değerlendirmelidir.”