Amigurumi sanatı kullanılarak örülmüş çocuk sağlığına uyumlu oyuncaklar, ebeveynlerin ilk tercihi haline geldi. Birbirinden güzel çizgi film kahramanları, sevimli hayvanlar ve masal karakterleri sadece çocukların değil, büyüklerin de ilgisini çekiyor.
Amigurumi, Japonlar'ın tığ işi ile pamuk ipten yaptığı, içi doldurulmuş doğal bir oyuncak. Kimyasal içermeyen ve doğal yapısıyla bilinen Amigurumi tekniğiyle yapılan ürünler, her ailenin çocuğuna almak istediği bir oyuncak türü.
Nil Erim de, Amigurumi tekniğiyle birbirinden güzel oyuncaklar yapıyor.

Emekli olunca Amigurumi’ye başladı
 

Öğretmenlikten emekli olduktan sonra kendine bir uğraş arayan Nil Erim, Japon örgü sanatı Amigurumi’ye hobi olarak başladı ve birbirinden güzel oyuncaklar ortaya çıkarınca tüm gününü harcadığı işi haline geldi.
Erim, Instagram’da gördüğü bir bebeğin kendisini çok etkilediğini ve bunu kendisinin de yapabileceğini düşünerek, birçok video izledikten sonra bu yola baş koyduğunu ifade etti. 3 yıldan bu yana Amigurumi örgülerle uğraştığını söyleyen Erim, her türlü ürünü hazırlayabildiğini belirtti.

Sevimli kahramanlar büyük ilgi görüyor


 

Nil Erim, çizgi film kahramanlarından tutun da sevimli hayvanlara, masal karakterlerinden çeşitli bebeklere kadar çok geniş yelpazede çalıştığına vurgu yaptı.
Amigurumi’nin büyük emek isteyen bir sanat olduğuna ve günde 8 saatini örgü yaparak geçirdiğine dikkat çeken Erim, “Amigurumi yapımında küçük bir hata yapsanız bile mutlaka geri dönüp tüm emeğinizi sökmek durumunda kalabiliyorsunuz. İyi ve güzel bir sonuç elde etmek için de tabii ki bunu yapmanız gerekir” dedi.
Nil Erim, ürünlerinin Facebook’taki ‘örgü oyuncaklar’ hesabından ve Instagram’da ise ‘@Cyprus_amigurumi_boutique’ sayfasından takip edilebileceğini belirterek, “En büyük hayalim; yıllar sonra gittiğim bir evde örmüş olduğum oyuncaklarla karşılaşmak ve ilk günkü gibi korunduğunu görmek” dedi.