Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 39. kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Gençlik Dairesi Müdürlüğü’nün organize ettiği 25. Cumhuriyet Şöleni dün Lefkoşa Atatürk Stadyumunda gerçekleşti.

Şölene Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Bakanlık Müsteşarı Serhan Aktunç, Bakanlık Müdürü Mehmet Yalçın, Bakanlık Özel Kalem Müdürü İbrahim Alkan, Tika Lefkoşa Ofisi Koordinatörü Havva Pınar Özcan Küçükçavuş ve Gençlik Dairesi Müdürü Hakan Özsaygın katıldı.

Etkinlikler Kuzey Kıbrıs Ralli Kulübü ile birlikte organize edilen Cumhuriyet Rallisi startı ile başlarken, Kıbrıs Türk Bisiklet Federasyonu ve Bisiklet Sevenler Derneği ile organize edilen Cumhuriyet Bisiklet sürüşü ile devam etti.

Ralli ve bisiklet sürücülerine ödül taktiminden sonra 25. Cumhuriyet Şöleni sahne gösterileri ile devam etti.

Gençlik Dairesi Paşaköy Gençlik Merkezi Halkdansları Topluluğu, Gençlik Dairesi Vadili Gençlik Merkezi Halkdansları Topluluğu, Gençlik Dairesi Vadili Gençlik Merkezi Master Halkdansları Topluluğu, KKTC Cimnastik Federasyonu, Genç Yetenekler Production Gençlik Senfoni Orkestrası, Akare Dans ve Spor Merkezi, Dancebase Dans Okulu, Yakın Doğu Dans Okulu ve Seyyah Dans Cyprus katkı koyarak sahne gösterilerini gerçekleştirdi.

Şölen, ülkemizin sevilen sanatçılarından Ahmet Evan’ın verdiği konser ile son buldu.

ÖZSAYGIN

Gençlik Dairesi 25. Cumhuriyet Şöleni açılışında konuşan Gençlik Dairesi Müdürü Hakan Özsaygın, yüzyıllardır bu topraklarda hükmünü sürdüren Türklük kavramının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak da 39 yıldır yaşadığını kaydederek nice yüzyıllar boyuncada barış ve saygı içerisinde bu topraklarda yaşamaya devam edeceğimizi kaydetti. Gençlik Dairesi olarak özverili çalışmalar sonucunda 25. Cumhuriyet Şölenini gerçekleştirdiklerini kaydeden Özsaygın, tüm katılımcı gruplara, daire personeline ve Bakan Fikri Ataoğlu’na katkı ve desteklerinden ötürü teşekkür etti.

ATAOĞLU

Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise yaptığı konuşmasında bakanlığına bağlı Gençlik Dairesi Müdürlüğünün en anlamlı günümüzde böylesi güzel bir şöleni gerçekleştirmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Gençlik Dairesi Müdürü ve personeline teşekkür etti.

Ataoğlu, Cumhuriyetimizin büyük bedeller ödenerek kurulduğuna işaret ederek, “tüm zorluklara rağmen güçlü bir şekilde daha güzel yarınlara gençlerimiz ile birlikte yürüyeceğiz” diye konuştu.

Bu yılki kutlamaların ilkinin bugün olduğunu belirten Ataoğlu, 15 Kasım günüde Türkiye’den gelecek misafirlerimizin katılımıyla coşkunun en yükseğe çıkacağını ifade etti.