Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, dokunulmazlık tartışmaları üzerinden yaptığı sert açıklamayla gündeme damga vurdu. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, dokunulmazlık zırhına sığınan siyasileri sert bir dille eleştirdi.
Özersay, milletvekili dokunulmazlıklarının suistimal edildiğini ve yargıdan kaçmak için kalkan olarak kullanıldığını belirterek, “Ben masumum, dokunulmazlığın arkasına saklanmam” diyenlerin, gerçekte mahkemeye çıkmaktan kaçındığını ifade etti. “Korkaksınız!” diyerek net bir çıkış yapan Özersay, yargının işletilmemesini hem adaletin gecikmesi hem de suça ortaklık olarak nitelendirdi.
“Dokunulmazlık, suçtan kaçış aracı değildir”
Açıklamasında, siyasi saiklerle hareket edildiğini ve hukukun üstünlüğünün hiçe sayıldığını belirten Özersay, “Yürürlükteki kuralları yok sayarak sadece aynı partiden olduğunuz için bir milletvekilinin dokunulmazlığını kaldırmıyorsanız, suça ortaksınız demektir” dedi.
“Bugün kaçsanız da, o yargı süreci işleyecek”
Hesap vermekten kaçanların geçici bir koruma altında olduğunu vurgulayan Özersay, “Şimdi kaldırmasanız bile altı ay ya da bir yıl sonra, o milletvekilliği sona erdiğinde bu yargılama gerçekleşecek. Mahkeme önüne çıkmasını engelleyemezsiniz, olsa olsa geciktirirsiniz” ifadelerini kullandı.
“Bu siyasetin bir bedeli olacak”
Özersay, adaleti geciktirmenin siyasi sonuçları olacağını da sözlerine ekleyerek, dokunulmazlığı kaldırmayanlara seslendi: “Bu bedeli de, bu hesabı da ödeyeceksiniz!”