İçişleri Bakanlığı, Covid-19 tedbirleri kapsamında yapılan denetimlerde 5 kahvehanenin kurallara uymadığının tespit edildiğini ve buraların mühürlendiğini duyurdu.

Açıklama şöyle:

"İlçe Emniyet Kurullarımız, 6 İlçede gece ve gündüz periyotlarında denetimlere ara vermeden devam ediyor. Polis teşkilatımız ve belediyelerimiz ile koordineli olarak yürütülen denetimlerde bugün Lefkoşa’da 116 mekan polis ve belediye ekiplerimizce denetlenmiş, 5 kahvehanenin kurallara uymadığı tespit edilmiş ve bu kahvehaneler mühürlenmiştir.

İskele’de merkez, Derince, Boltaşlı, Mehmetçik ve Yenierenköy bölgelerinde birçok market, kahvehane ile yoğunluğun olduğu merkezlerde iş yerlerinde denetleme yapılmıştır. Güzelyurt İlçemizde de İlçe Emniyet Kurulumuz, temel sağlık dairesi, çalışma dairesi personeli, belediye ve polis teşkilatımızdan oluşan ekiplerle tüm iş yeri ve mekanlarda denetim gerçekleştirmiştir.
İlçe Emniyet Kurullarımız, sağlık uzmanlarından alınan görüşler doğrultusunda tüm ilçelerde denetimlerine ara vermeden devam edecektir. Covid-19 tedbirleri kapsamında günlük planlamalarla 6 ilçede gerçekleştirilecek denetimler ile tedbir kararlarına uymayan mekanlara yasal işlem yapılacaktır."