Eşi, oğlu ve yeğeni ile birlikte Covid-19’a yakalanan Vadili sakini iş insanı Ahmet Anıt, eşinin hastanede yeteri kadar yatak olmadığı için bozuk yatakta tedavi edilmeye çalışıldığından yakındı

COVİD HASTASI ANIT: SENİ BİR ODAYA KAPATIP NE HALİN VARSA GÖR DİYORLAR

Ülkemizde karantinasız girişlerin başlamasıyla artan Covid-19 vakaları sağlık sisteminin de zorlanmasına yol açmaya başladı.

Vadili’nin ve Mesarya Bölgesi’nin sevilen iş insanlarından Ahmet Anıt, eşi, oğlu ve yeğeni ile birlikte Covid-19 pozitif olarak saptanmasının ardından “tedaviye” alındı.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavisine başlayan aile sağlık sisteminin yetersizliği nedeniyle zorlu bir süreç geçiriyor.

Ahmet Anıt, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda eşinin yeterli yatak olmadığı için yatmayan bozuk yatakta tedavi edilmeye çalışıldığını belirtti ve “Seni bir odaya kapatıp ne halin varsa gör diyorlar” dedi.

Öte yandan, Dilek Toksöz isimli vatandaş da karantina bölümünde yaşadığı olumsuz durumlardan şikayet eden bir gönderi paylaşmıştı.

HASTANEDE YATAK KALMADI AMA ONLAR SEÇİM DERDİNDE

İşte Anıt’ın ilgili paylaşımının tam metni:

“Nasıl ve ne şekilde başlamam gerektiğine karar veremedim ama yazmam gerektiğine kanaat getirdim. Ülkemizde herkesin bildiği gibi bir bulaş dönemi başladığını üzülerek görüyoruz.Ve bu dönemde eşim ,oğlum ve ablamın oğlu da bir pozitif vaka olarak hastanede tedavi altında.

Tedavi altında diyorum (ama bu söyleyeceklerim sağlık çalışanlarımıza değil çok şükür ki varlar allah kolaylık versin hepsine) ama eşim yatak olmadığı için bozuk bir yatakta ,YATMAYAN YATAKTA tedavi görüyor.

Biz bir işletme sahibi olarak aksatmadan yıllardır sosyal sigorta yatırımlarımızı yapıyoruz,ki aksatma şansımız yok,niye; böyle zamanlarda iyi ve kaliteli bir sağlık hizmeti alabilelim diye ama nerde her yer döküm saçım,karantina merkezleri içler acısı ama kimin umurunda. (Seni bir odaya kapatıp ne halin varsa gör diyorlar)

Devlet BÜYÜKLERİ ne yapıyor?Koskaca bir hiç,ekonomi deyip kapıları sorumsuzca açıp kendi halkının sağlığını hiçe sayarak,hastanede yer yatak kalmadı,onlar mı ne yapıyor seçim derdinde sokak sokak gezmekte .Koltuk kavgasında.

               

Allah bizim de herkesin de yardımcısı olsun(empati yapamayıp önyargılı davranan ve bu hastalara değişik gözle bakanlar hariç)”